Vapaakaupungin galleria: Kiira ja Katja Koivunen & Autismisäätiön Vallilan taidestudio

Ajankohta

30.6.2022 10:00 - 31.7.2022 17:00

Kiira ja Katja Koivusen näyttely “Sateenkaaren taito” on äidin ja tyttären yhteisen – luovan – tutkimusmatkan lopputulos. 

Näyttelyn teokset ovat suloinen sekamelska suunnitelmia, sattumia ja intuitiivista tekemisen (tuskaa ja) riemua. Esillä on yhtä lailla yhteisteoksia sekä teospareja, mutta myös molempien omaa tahtoa. Mikään ei mennyt ihan niin kuin äiti suunnitteli ja lopulta jo prosessi itsessään oli eräänlainen taideteos. Tyttären sanoin “taiteilija tekee, mitä taiteilija haluaa”. 

Prosessissa äiti on joutunut joustamaan ja heittäytymään, mutta yhdessä olemme halunneet pitää hauskaa ja antaa luovuuden pulputa vapaana – antaa sen, mitä on halunnut syntyä, syntyä. 

Näyttelyn tekijät: Kiira Koivunen (40-v), graafikko & kuvittaja sekä tytär Katja (5-v), luova sähikäinen. 

Lisätietoja: www.instagram.com/Kiiki_illustrations

Autismisäätiön Vallilan Taidestudion yhteisnäyttely;

Yläkerran mielikuvitusavaruus

Tässä näyttelyssä on esillä monipuolinen kattaus Autismisäätiön Vallilan Taidestudion taiteilijoiden akryylimaalauksia vuosien varrelta. Maalauksissa näkyy kunkin taiteilijan oma kädenjälki ja erityiset mielenkiinnonkohteet. Yhdistävänä tekijänä näyttelyssä on värikkyys, sekä ilo taiteen tekemisestä.

Autismisäätiön Vallilan ohjaus- ja valmennuspalveluiden Taidestudio on tarjonnut taiteeseen painottuvaa päivätoimintaa autisminkirjon asiakkaille jo vuodesta 2011 alkaen. Taidestudiolla on tehty muun muassa taidegrafiikkaa, keramiikkaa, teatteria, sarjakuvia, tekstiilitaidetta, animaatiota, installaatioita, sanataidetta, sekä piirustusta ja maalausta. Tänä aikana moni pitkäaikaisista asiakkaista on vahvistanut taiteilijaidentiteettiään erilaisen taideohjauksen ja jatkuvan työskentelyn avulla. Useat Taidestudion taitelijoista ovat jo vuosien ajan osallistuneet näyttelytoimintaan sekä kotimaassa, että ulkomailla.