Info

Kalasataman Vapaakaupunki on ennen kaikkea meidän kaikkien siitä kiinnostuneiden yhteinen projekti. Hankkeen takana on Helsinki Urban Art ry, joka on laaja-alaisesti kaupunkitaiteeseen erikoistunut yhdistys. Tuomme esiin uusia tapoja käyttää kaupunkitilaa, luomme yhteisöllistä kaupunkikulttuuria sekä etsimme ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin taiteen ja aktivismin keinoin – ja juuri siitä kaikesta on kyse myös Kalasataman Vapaakaupungissa.

Vapaakaupungin yhteistyökumppani on REDI-kaupunkikeskus, joka haluaa yhdessä kaikkien helsinkiläisten kanssa luoda Kalasatamasta kaupungin mielenkiintoisimman paikan. Haluamme yhdessä toimia suunnannäyttäjänä sen suhteen, mitä kaupunki voi olla. Kaikkea ei tarvitse pureskella valmiiksi ja suunnitella pöydän ääressä, vaan pitää uskaltaa kokeilla, antaa tilaa uusille ideoille ja luottaa ihmisiin. Niin syntyvät usein parhaat jutut.

Lue lisää Kalasataman Vapaakaupungista.

UKK:

Missä Olohuone sijaitsee?

Olohuone sijaitsee kaupunkikeskus REDIn toisessa kerroksessa (Hermannin rantatie 5, 00580 Helsinki), länteen vievän metron liukuportaiden juuressa, Normalin vieressä.

Tsekkaa video, niin tiedät miten meidät löytää!

Mitä Olohuoneessa voi tehdä?

Olohuone on nimensä mukaisesti paikka, jossa kuka tahansa voi tulla viettämään aikaa, työskentelemään, lukemaan kirjoja ja lehtiä, pelaamaan lautapelejä, osallistumaan tapahtumiin tai tekemään mitä ikinä sitten keksiikään – kunhan ottaa huomioon muutkin tilan käyttäjät. 

Millainen paikka Olohuone on?

Olohuone on lähes 450 neliön kokoinen, noin 5 metriä korkea tila. Se on sisustettu olohuonemaisesti ja jaettu kolmeen osaan: hiljaiseen tilaan, tapahtuma- ja galleria-alueeseen sekä työpajatilaan. Mikään ei tietenkään estä alueiden käyttämistä myös muuhun toimintaan tapahtumien yhteydessä tai muulloinkin, mikäli se ei häiritse muita. 

Millaisia tapahtumia Olohuoneessa voi järjestää?

Millaisia vain, kunhan ne ovat ilmaisia, kaikille avoimia ja sopivat Vapaakaupungin arvoihin. Tilat taipuvat hyvin mm. työpajoihin, askarteluun, kerhoihin, peli-iltoihin ja lauantai-iltaisin myös DJ- ja livekeikkoihin. Tilaan eivät kuitenkaan sovi tuote-esittelyyn keskittyvät tapahtumat, eikä tilassa voi myydä mitään lukuun ottamatta omia taideteoksia.

Maksaako osallistuminen jotain?

Ei, kaikki toiminta Olohuoneessa on ilmaista. Ainoastaan työpajoista voidaan pyytää materiaalimaksua kustannusten kattamiseksi, mutta mikäli näin on, se mainitaan aina erikseen tapahtumassa.

Voiko Olohuoneeseen tuoda mukaan omia eväitä?

Kyllä voi. Meillä on myös mikro eväiden lämmittämiseen.

Kuka Olohuonetta voi käyttää?

Kuka vain! Olohuone ja kaikki sen tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja tervetulleita ovat kaikki lapsista vanhuksiin! Minkäänlaista syrjintää ei sallita Vapaakaupungissa. Tila on esteetön.