Taidenäyttelyt

Scroll down for English 

Vapaakaupungin Olohuone on myös galleria!

Tarjoamme Olohuoneessa sijaitsevat kaksi seinää (pituudet 16 m ja 10 m , korkeus 4 metriä) taiteilijoiden käyttöön ilmaiseksi. Seinät jaetaan usein 2-3 taiteilijan kesken, mutta myös ryhmänäyttelyt ovat mahdollisia. Taidenäyttelyt ovat nähtävänä aina noin kuukauden kerrallaan.

Huomaathan, että hiljaisuutta vaativien tapahtumien (esim. jooga ja pilates) aikana Olohuoneen valot on sammutettu eikä tapahtumatilassa olevaa näyttelyä pääse katsomaan. Voit tarkistaa päiväkohtaisen ohjelman Facebook-sivultamme.

🎨
Taiteilijahaku Vapaakaupungin Olohuoneen näyttelyihin loppuvuodelle 2020 on nyt käynnissä ja päättyy 1.9.2020!
🎨
Tarjoamme Olohuoneessa sijaitsevat kaksi seinää taiteilijoiden käyttöön ilmaiseksi (pituudet 16 m ja 10 m, korkeus molemmissa 4 m). Seinät jaetaan yleensä 2-3 taiteilijan kesken, mutta myös isommat ryhmänäyttelyt ovat mahdollisia. Galleriatilassamme on myös mahdollista esitellä installaatioita tietyin rajoittein.
🎨
Varaamme jokaiselle näyttelylle aikaa noin kuukauden. Nyt haettavissa ovat näyttelyajat lokakuusta vuoden 2020 loppuun asti.
🎨
Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja portfolio osoitteeseen info@vapaakaupunki.fi 1.9. mennessä. Voitte hakea myös ryhmänä. Kerro hakemuksessa myös, että mihin aikaan haluaisit/voisit pitää näyttelyn. Ilmoitamme valinnoista syyskuun aikana.
🎨

IN ENGLISH

The Free City Living Room also has a gallery! We offer two walls in the living room (lengths 16m and 10m, height 4m) for artists to use free of charge. The walls are usually shared between 2-3 artists at a time, but larger group exhibitions are also possible. Exhibitions are always on display for about a month at a time. Please note that during silent events (eg. yoga and pilates) the living room lights are off and you will not be able to view the exhibition in the event space.  You can check the daily program on our Facebook page.

🎨
Application time for the rest of the year 2020 is now open! Send your free form portfolio and application to info@vapaakaupunki.fi, at the latest 1.9.2020.
🎨
We offer two walls in the living room (lengths 16m and 10m, height 4m) for artists to use free of charge. The walls are usually shared between 2-3 artists at a time, but larger group exhibitions are also possible. Exhibitions are always on display for about a month at a time. We will contact artists on September 2020.
🎨

NYT ESILLÄ / NOW EXHIBITING:

longing distance

4.6.–6.7.2020

Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun maalauksen syventävien opintojen kevätnäyttely.

“Maalauksen syventävät opinnot on vapaaseen ilmaisuun perustuva kaksivuotinen maalauskurssi, jossa opiskelijalla on mahdollisuus syventyä oman ilmaisun etsimiseen ja kehittämiseen. Maalaaminen sisältää innostumista, tekniikkakokeiluja, muuttamista, hylkäämistä ja uuden löytämistä. Maalaaminen vaatii sinnikkyyttä, epäonnistumisen sietämistä ja periksiantamattomuutta. Onnistuneesta lopputuloksesta voi aistia läsnäolon.

Maalauksen syventävien opintojen kevätnäyttelyllä on pitkät perinteet. Näyttelyitä on pidetty mm. Helsingin metroasemilla, Helsingin rautatieasemalla, Helsingin Energian pääkonttorilla, Helsinki Vantaan Lentoasemalla, Sörnäisten vankilassa, Töölön sairaalassa, Kätilöopistolla, Jätkäsaaren makasiineilla, Tallinnan Yliopistolla ja Otaniemen vanhassa ostoskeskuksessa.”

Helsingissä 14.5.2020, ohjaava opettaja ja taidemaalari Tuomo Saali.

Elina Ahlstedt
Krista Blomqvist
Rasmus Förster
Sassa Hartikainen
Henna Helèn
Jaakko Jänis
Markus Koijärvi
Johanna Mantere
Marjut Maristo
Essi Nieminen
Säde Rinne
Riku Savikko

MENNEET NÄYTTELYT / PAST EXHIBITIONS