Taidenäyttelyt

Vapaakaupungin Olohuone on myös galleria!

 

Seuraava näyttelyhaku: 11.1 – 7.2.2021. Haussa ovat näyttelyajat ajalle 4/2021-12/2021.  lmoitamme hausta tarkemmin Vapaakaupungin Facebookissa, Instagramissa ja verkkosivuilla kun näyttelyhaku aukeaa.

 

Tarjoamme Olohuoneessa sijaitsevat kaksi seinää (pituudet 13 m ja 10 m , korkeus 4 metriä) taiteilijoiden käyttöön. Tilassa ei ole näyttelyvuokraa, mutta perimme 20% provision näyttelyn aikana myydyistä teoksista. Seinät jaetaan usein 2 taiteilijan kesken, mutta myös ryhmänäyttelyt ovat mahdollisia. Taidenäyttelyt ovat nähtävänä aina noin kuukauden kerrallaan.

Huomaathan, että hiljaisuutta vaativien tapahtumien (esim. jooga ja pilates) aikana Olohuoneen valot on sammutettu eikä tapahtumatilassa olevaa näyttelyä pääse katsomaan. Voit tarkistaa päiväkohtaisen ohjelman Facebook-sivultamme.

 

PIAN ESILLÄ / SOON EXHIBITING:

Taidenäyttely Vapaakaupungin Olohuoneella 26.11.20-3.1.2021 

Vapaa pääsy. (Avajaiset peruttu COVID-19 tilanteen takia

 

Jenni Inberg: Dreamscapes

Satu Laurel: Sadepäiviä

Mirva Niskanen: Peili

 

 

JENNI INBERG: DREAMSCAPES

 

Utuiset teokset seikkailevat jossain unen ja todellisuuden rajamailla. Niistä voi hahmottaa unenomaisen maiseman tai kuin välähdyksiä eletystä elämästä, unista tai kenties valemuistoista. Abstraktin ja maisemamaalauksen välimaastossa olevista teoksistani voi usein löytää viittauksia meriaiheisiin. Vaikka teoksilla on nimet, en haluaisi että se vaikuttaa katsojan muodostamaan mielikuvaan tai tunnelmaan. Suurin osa teoksista on syntynyt ilman luonnoksia, aluksi on ollut ehkä vain ajatus värimaailmasta, paikasta tai tunnetilasta. Lopputulos on intuitiivisesti syntynyt yllättävä tarina johon maalausprosessi itsessään on vienyt. Jo teinivuosistani alkanut innostus surrealistiseen taiteeseen näkyy teoksissani jollain tapaa vielä tänäkin päivänä.

 

Jenni Inberg on helsinkiläinen kuvataiteilija, DJ ja yrittäjä jonka debyyttinäyttely Dreamscapes nähdään nyt Vapaakaupungin Olohuoneessa. Myös sisustussuunnittelijana vuosia työskennellyt Jenni on hakenut taide-ja muotoilualan opit itseopiskelun ohella Lahden AMK Muotoiluinstituutista, avoimen yliopiston taidehistorian opinnoista sekä Lahden Kansanopiston kuvataidelinjalta. Heinäkuussa syntyi rohkea päätös jättää päivätyöt taakse ja alkaa toteuttaa unelmia kokopäiväisesti yrittäjänä ja taiteilijana.

 

www.instagram.com/jenniinbergart

www.facebook.com/jenniinbergart

www.jenniinberg.com

 

SATU LAUREL: SADEPÄIVIÄ

 

Loppuvuoden näyttely kuljettaa taidematkalle trooppisiin maisemiin. Runsas luonto ja värit valloittavat näyttelytilan. Maalausten lähtökohtana on ollut maalaamisen ilo ja mielikuvituksen leikki. Teoksista löytyy yksityiskohtia joita etsiä, puutarhoja joihin sukeltaa.  Osa maalauksista on toteutettu yhteistyössä lasten kanssa.

 

Satu Laurel on Vantaalla työskentelevä kuvataiteilija, jolla on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on niin yksityisissä kuin julkisissakin kokoelmissa. Leikillisyys, kauneuden ja ilon etsiminen ovat läsnä ja maalauksista voi löytää merkityksellisiä yksityiskohtia ja symboliikkaa.

 

MIRVA NISKANEN: PEILI

 

Olen Kankaanpään taidekoulusta keväällä valmistunut, Tampereella asuva, Vihtiläinen taiteilija. Teosteni teemat nousevat minulle kuin itsestäänselvinä asioina esiin ja ne liittyvät vahvasti omaan vallitsevaan tai menneeseen elämänvaiheeseeni. Inspiroidun ihmisistä, musiikista ja tunteista. Työskentelen systemaattisen intuitiivisesti, pääosin kuulakärkikynällä. Teoksen synnyttäminen vaatii rauhaa, tylsyyttä, vapautta ja liikettä. Parhaat asiat tapahtuvat vahingossa, yleensä työhuoneella.

 

“Peili” on lopputyöni Kankaanpään taidekouluun. Se on kuvaksi kirjoitettu kertomus kokemuksista ihmissuhteissa. Teos kertoo lapsuudesta, vanhemmuudesta, äideistä ja tyttäristä. 

 

https://www.instagram.com/mirva.niskanen/ 

_ _ _

Huom! Vapaakaupungissa on toisinaan tapahtumia, jolloin tilan valot on sammutettu eikä tapahtuma-alueen näyttelyä pääse välttämättä katsomaan. Tarkistathan Vapaakaupungin sivulta kunkin päivän tapahtumat: www.facebook.com/vapaakaupunki/

COVID-19 tiedote:
– Vierailethan Vapaakaupungin Olohuoneen Galleriassa vain terveenä
– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille vierailijoille THL:n ohjeiden mukaisesti
– Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta
– Peitäthän suusi aivastaessa/yskiessä
– Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin vierailijoihin ja henkilökuntaan

 

MENNEET NÄYTTELYT / PAST EXHIBITIONS