Taidenäyttelyt

VAPAAKAUPUNGIN OLOHUONE ON MYÖS GALLERIA!

 

NÄYTTELYHAKU – APPLICATIONS FOR EXHIBITION

Näyttelyhaku Vapaakaupungin Olohuoneen galleriaan loppuvuodelle 2021 on käynnissä ja päättyy 21.3.2020! 

Tarjoamme Olohuoneessa sijaitsevat kaksi seinää taiteilijoiden käyttöön ilmaiseksi (pituudet 13 m ja 10 m, korkeus molemmissa 4 m). Seinät jaetaan yleensä kahdelle taiteilijalle, mutta myös isommat yhteis- ja ryhmänäyttelyt onnistuvat. Galleriatilassamme on myös mahdollista esitellä installaatioita tietyin rajoittein. Nyt haettavissa ovat näyttelyajat elokuusta vuoden 2021 loppuun. Varaamme jokaiselle näyttelylle aikaa noin kuukauden.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja portfolio osoitteeseen info@vapaakaupunki.fi sunnuntaihin 21.3. mennessä. Voit hakea näyttelytilaa myös ryhmälle. Kerro hakemuksessa, mihin aikaan haluaisit pitää näyttelyn. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakemuksen lähettäneille mahdollisimman pian.

🎨

Gallery of Vapaakaupungin Olohuone is searching for new art exhibitions! Application time is now open! The exhibitions will be held in August 2021 – December 2021. Exhibition period is about a month. Send your free form application and portfolio to info@vapaakaupunki.fi. Application time ends 21.3.2021.

We offer two walls (lengths 13m and 10m, height 4m) for artists to use free of charge. The walls are usually shared between two artists at a time, but also larger group exhibitions are possible. We will contact all artists who have sent the application as soon as possible. 

 

NYT ESILLÄ / NOW EXHIBITING:

Dreamscapes & Sadepäiviä & Peili 8.2.-27.3.2021 

Vapaa pääsy. 


Jenni Inberg: Dreamscapes

Satu Laurel: Sadepäiviä

Mirva Niskanen: Peili


JENNI INBERG: DREAMSCAPES

Utuiset teokset seikkailevat jossain unen ja todellisuuden rajamailla. Niistä voi hahmottaa unenomaisen maiseman tai kuin välähdyksiä eletystä elämästä, unista tai kenties valemuistoista. Abstraktin ja maisemamaalauksen välimaastossa olevista teoksistani voi usein löytää viittauksia meriaiheisiin. Vaikka teoksilla on nimet, en haluaisi että se vaikuttaa katsojan muodostamaan mielikuvaan tai tunnelmaan. Suurin osa teoksista on syntynyt ilman luonnoksia, aluksi on ollut ehkä vain ajatus värimaailmasta, paikasta tai tunnetilasta. Lopputulos on intuitiivisesti syntynyt yllättävä tarina johon maalausprosessi itsessään on vienyt. Jo teinivuosistani alkanut innostus surrealistiseen taiteeseen näkyy teoksissani jollain tapaa vielä tänäkin päivänä.

Jenni Inberg on helsinkiläinen kuvataiteilija, DJ ja yrittäjä jonka debyyttinäyttely Dreamscapes nähdään nyt Vapaakaupungin Olohuoneessa. Myös sisustussuunnittelijana vuosia työskennellyt Jenni on hakenut taide-ja muotoilualan opit itseopiskelun ohella Lahden AMK Muotoiluinstituutista, avoimen yliopiston taidehistorian opinnoista sekä Lahden Kansanopiston kuvataidelinjalta. Heinäkuussa syntyi rohkea päätös jättää päivätyöt taakse ja alkaa toteuttaa unelmia kokopäiväisesti yrittäjänä ja taiteilijana.

www.instagram.com/jenniinbergart

www.facebook.com/jenniinbergart

www.jenniinberg.com

 

SATU LAUREL: SADEPÄIVIÄ

Loppuvuoden näyttely kuljettaa taidematkalle trooppisiin maisemiin. Runsas luonto ja värit valloittavat näyttelytilan. Maalausten lähtökohtana on ollut maalaamisen ilo ja mielikuvituksen leikki. Teoksista löytyy yksityiskohtia joita etsiä, puutarhoja joihin sukeltaa.  Osa maalauksista on toteutettu yhteistyössä lasten kanssa.

 Satu Laurel on Vantaalla työskentelevä kuvataiteilija, jolla on ollut useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on niin yksityisissä kuin julkisissakin kokoelmissa. Leikillisyys, kauneuden ja ilon etsiminen ovat läsnä ja maalauksista voi löytää merkityksellisiä yksityiskohtia ja symboliikkaa.

 

MIRVA NISKANEN: PEILI

Olen Kankaanpään taidekoulusta keväällä valmistunut, Tampereella asuva, Vihtiläinen taiteilija. Teosteni teemat nousevat minulle kuin itsestäänselvinä asioina esiin ja ne liittyvät vahvasti omaan vallitsevaan tai menneeseen elämänvaiheeseeni. Inspiroidun ihmisistä, musiikista ja tunteista. Työskentelen systemaattisen intuitiivisesti, pääosin kuulakärkikynällä. Teoksen synnyttäminen vaatii rauhaa, tylsyyttä, vapautta ja liikettä. Parhaat asiat tapahtuvat vahingossa, yleensä työhuoneella.

“Peili” on lopputyöni Kankaanpään taidekouluun. Se on kuvaksi kirjoitettu kertomus kokemuksista ihmissuhteissa. Teos kertoo lapsuudesta, vanhemmuudesta, äideistä ja tyttäristä. 

https://www.instagram.com/mirva.niskanen/ 

_ _ _

Huom! Vapaakaupungissa on toisinaan tapahtumia, jolloin tilan valot on sammutettu eikä tapahtuma-alueen näyttelyä pääse välttämättä katsomaan. Tarkistathan Vapaakaupungin sivulta kunkin päivän tapahtumat: www.facebook.com/vapaakaupunki/

COVID-19 tiedote:
– Vierailethan Vapaakaupungin Olohuoneen Galleriassa vain terveenä
– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille vierailijoille THL:n ohjeiden mukaisesti
– Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta
– Peitäthän suusi aivastaessa/yskiessä
– Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin vierailijoihin ja henkilökuntaan

 

MENNEET NÄYTTELYT / PAST EXHIBITIONS