Taidenäyttelyt

Olohuone on myös galleria! Kolmannessa näyttelyssä ovat kaksi ryhmänäyttelyä, The Pipeline of Trust ja Avantgarde Artists of Graffiti.
 
Näyttelyt avoinna: 6.12. – 31.12.2018 Olohuoneen aukioloaikojen mukaisesti. Avajaiset: ke 5.12.2018 klo 18-20
 
G-REX: THE PIPELINE OF TRUST – LUOTTAMUSPUTKISTO
 
Terhi Ekebom, Julia Sand, Elina Holley, Katja Määttä ja Päivi Lindell
 
Rohkea, salaperäinen, pelokas, törkeä, suloinen – Mikä naamio sinulla on tänään ylläsi?
 
Naamioita on kautta historian käytetty uskonnollisissa tai sosiaalisissa seremonioissa, sairauksien hoidossa, juhlissa ja sodissa. Naamioilla on ollut ihmisille eri tilanteissa monia eri merkityksiä ja käyttäjä on voinut niiden kautta muuntaa suhdettaan ulkomaailmaan. Naamion suojassa voi muuttua toiseksi. Karnevaaleissa kasvot piilossa ei tarvitse miettiä muiden ajatuksia ja voi ilmentää villimpiäkin tunteita. Toisaalta naamio myös antaa suojaa – jokaisella meistä on oma arkipäivän naamiomme, joka pitää sisimpämme turvassa.
 
Teoksessamme olemme luoneet luottamuksellisen ympäristön, jossa naamioiden suojissa voit tuoda itsestäsi esiin asioita, joita et uskalla normaalisti paljastaa. Tule tunnustamaan anonyymisti sisimmät ajatuksesi ja salaisuutesi tai päästämään hetkeksi valloilleen ilosi, surusi tai vihasi. Voit tulla myös tutkimaan, mitä liikkuu sinua ympäröivien ihmisten naamioiden takana.
 
FROZEN HELSINKI ESITTÄÄ: AVANTGARDE ARTISTS OF GRAFFITI
 
Alan Kuivanen, Hel, Jukka Peltosaari, Kap, Kristian Södergård, Niina Mantsinen, Otto-Mikael Tompuri, Saharan Inka, Stay Ice, You Suck
 
Avantgarde Artist of Graffiti -Ryhmänäyttely on kokoonpano ystäviä, kollegoja, seikkailijoita, aktivisteja, kapinallisia, tajunnan tutkijoita, luovia neroja, joita me Frozen Helsingissä koemme tärkeäksi nostaa esille. Näyttely on joululahjamme sinulle 🎅🎅
 
Frozen Helsinki on 2016 perustettu Graffiti Design Agency, jonka tavoitteena on edistää Suomalaista graffiti kulttuuria nostamalla tinkimättömimpiä ja omaperäisimpiä artisteja esille.
 
Frozen Helsinki
https://www.instagram.com/frozenhelsinki
https://m.facebook.com/frozenhelsinki/

 

MENNEET NÄYTTELYT:

Ensimmäisen näyttelyn avajaisia vietettiin 19.10.2018 ja se jatkui 4.11.2018 asti. Näyttelyn taiteilijat ovat Luca Delgado, Laura Peltonen ja Vlada Petrovskaja.

Luca Delgado
Tuotantoni keskeisiä piirteitä ovat selkeä ja epäselkeä muoto yhdistettynä, kokemuksellisuuteen, värienkäyttöön, maalauksellisuuteen ja tekniikoiden yhdistämiseen. Teoksieni teema kuvaa pyrkimystäni saada maalauksen keinoin esille muistikuvia, näkyjä ja mitä erilaisimpien todellisuuksien tasoja. Unenomainen ja todellisuuden rinnastaminen yhdistyvät maalauksissani kokonaisuudeksi. Yhdistän teoksissani piirustuksen, maalauksen sekä additiivisen, sähköisen värin pyrkimyksenä saada näkyvän maailman ulkopuolella olevaa todellisuutta näkyväksi. Kaikki maalauksen yksityiskohdat ovat muistista peräisin sekä unimailmasta.
IG: LucaDelgadoArt
FB: Luca Delgado Art

Laura Peltonen
Vapaakaupungin Olohuoneessa esillä olevat teokseni jakautuvat kahteen eri ääripäähän. Asettamalla muotokuvia ja abstrakteja teoksia vierekkäin, toivon pystyväni havainnollistamaan kahden erilaisen tyylin ja tekniikan törmäyskurssia. Maalaamani muotokuvat ovat ekspressiivisiä ja niiden lopullinen ulkomuoto ja värimaailma ovat täysin intuitiivisen luovuuden tulosta.
www.instagram.com/peltonen.art/
www.laurapeltonen903.wixsite.com/mysite

Vlada Petrovskaja
Työskennellessäni asunnottomuutta kokevien ja kokeneiden ihmisten parissa häkellyin siitä, etteivät haastavassa elämäntilanteessa olevat ihmiset kokeneet olevansa kauniita, kiinnostavia tai kuvanmuodossa ikuistamisen arvoisia. Kasvot-näyttelyn muotokuvien avulla haluan näyttää jokaisen ihmisen ainutlaatuisen kauneuden tietysti sen verran mitä taitoni sallii. Huomasin myös, että oman muotokuvan näkeminen tuotti paljon hyviä tunteita ja jopa ylpeyttä malleissa.

Näyttely on nähtävillä Olohuoneen aukioloaikoina, jotka löytyvät Kalasatama Vapaakaupunki Facebook-sivuilta.

 

Toisen näyttelyn avajaisia vietettiin 7.11.2018 ja se jatkuu 2.12.2018 asti. Näyttelyn taiteilijat ovat  Seppo Myllyviita, Kristiina Sievi-Korte, Hannu Iso-Oja, Samuli Suonperä ja Anni Vesterinen.

Seppo Myllyviita, Kristiina Sievi-Korte, Hannu Iso-Oja
TORRON KAIKUJA

Torron kaikuja-näyttelyssä valokuvaajat ylistävät suomalaisille merkityksellisiä asioita kuten luonnonläheisyyttä, rauhaa ja hiljaisuutta sekä omien juurien vaalimista.

Karvia on pieni mutta vireä alle 3000 asukkaan kunta pohjois-satakunnassa. Kaikilla kolmella näyttelyn valokuvaajalla on juuret syvällä Karvian soisessa maaperässä.

Seppo Myllyviita kuvaa paljon Karvian maisemia ja luontoa mm. Kauhanevan- Pohjankankaan kansallispuistossa. Yhdeksi tärkeäksi kuvauskohteeksi hänelle on muodostunut soilta laskevat luomat ja niitä ympäröivä luonto.

Kristiina Sievi-Korte haluaa kuvasarjallaan nostaa esiin helposti unohduksiin painuvat murresanat. Valokuvissaan hän yhdistää kaupunkilaisnuoret ja esineet vanhoin nimikkein, muistuttaen arvokkaasta perinnöstä jota tulisi vaalia.

Hannu Iso-Oja Kaupunkikuva, Hiljaisia kuvia Helsingistä-sarjassa on kuvattu Helsinkiä siten, ettei ihmisiä ole läsnä nykyisen kotikaupungin maisemassa, kaupungin ylle on laskeutunut rauha.

Valokuvat on tulostettu pintaturpeesta valmistetuille akustiikkalevyille. Levyjä valmistava Konto Oy ja tulostuksen toteuttanut T&S-Mainos ovat Karvialaisia yrityksiä. Myös levyjen turve on nostettu Karvialaiselta suolta.

Samuli Suonperä
URBAN CAGES

Uusin teossarjani Urban Cages käsittää kokonaisuudessaan 14 maalausta. Kaikki teokset ovat tämän vuoden tuotantoa. Pyrin kyseisten maalausten myötä hieman poikkeamaan itselleni tutuksi käyneestä tyylistäni pop/katutaidemaalausten saralla – tutustumaan itselleni upouusiin tapoihin luoda ja ilmentää kuvataidetta.

Voisikin ajatella, että Olohuone galleriassa esillä olevat tiiviisti ripustetut maalaukset muodostavat itsessään yhden teoskokonaisuuden. Tyyliltään ne ovat lähellä kaksiulotteisuuteen pelkistettyä graafista konstruktivismia. Teoksista välittyy rakennetun ympäristön, katujen ja hylättyjen paikkojen henki. Siellä kauneus ei synny silotellusta ja eheästä näkymästä, vaan elämän jättämistä jäljistä ja kerroksista.
FB: facebook.com/SamuliSuonperaArtwork

Anni Vesterinen
VESURI WAS HERE

Esillä oleva dokumentaarinen valokuvateos on koottu 10 vuoden aikana suureksi osin matkoilla kuvaamastani materiaalista. Kuvat ovat päiväkirjamaisia merkintöjä ja havaintoja nähdyistä paikoista ja koetuista hetkistä. Kuvaan ja kirjoitan, koska haluan muistaa. Työvälineenä katkonaisen muistin tueksi käytän siihen sopivaa muovista lelukameraa, kirjoituskonetta sekä repaleisia muistikirjojani.
Naivismi, käppäisyys ja kepeys.
https://annivesterinen.wordpress.com

Art exhibitions

Olohuone is also a gallery!

Third exhibition will open 5th of December and it will continue till 31st of December. In this exhibition we have two collectives G-rex and Frozen Helsinki