Taidenäyttelyt

VAPAAKAUPUNGIN OLOHUONE ON MYÖS GALLERIA!

 

ESILLÄ / EXHIBITING:
29.4. – 23.5.2021

Ines Masanti: LUONTOIHMINEN
Laura Peltonen: TERÄVÄ SUMU
Päiväkoti Arielin näyttely: TAIDETTA ARIELISTA

 

INES MASANTI: LUONTOIHMINEN

Luontoihminen on kasvava ja kehittyvä taideteossarja. Muotokuvamaiset teokset kuvaavat moninaisia luontoihmisiä, jollaisia olemme. Kuvaukset luontoihmisistä on tehty kankaille, paperille sekä erilaisille tekstiileille, mutta ne saattavat ottaa tulevaisuudessa uusia muotoja. Tekstiiliteokset ovat käytettävää vaatetaidetta, joka kulkee käyttäjänsä mukana ja tulee siten osaksi häntä sekä ympäristöä. Urbaaneissa ympäristöissä näkyväksi tarkoitetun taiteen tarkoituksena on muistuttaa, kuinka sidoksissa olemme muun luonnon kanssa, kuinka mekin olemme osa luontoa sekä luontokokemusta. Luomme luontosuhdettamme koko ajan, myös kaupunkiympäristöissä. Yksittäiset teokset kertovat tarinoita omanlaisistaan luontoihmisistä, jotka yhdessä rakentavat myös yhteistä tarinaa.

Ines Masanti (s.1991) on Helsingissä asuva taiteilija ja muotoilija. Työskentelytapojen, materiaalien ja alojen yhdistäminen sekä oppiminen ja kohtaamiset inspiroivat häntä. Ines etsii löytääkseen materiaaleja kierrätettynä. Monenlaisille tunteille ja kokemuksille avoimet tilat ovat Inekselle ja hänen työskentelylleen tärkeitä. Ines käsittelee teemoja kuten luontoyhteydet, tunteet, kokemuksellisuus, feminismi sekä moniulotteinen tarinankerronta. Hänen työskentelyssään toistuu tiedon ja mielikuvituksen kohtaaminen sekä visuaalisuuden ja sanallisuuden yhdistyminen. Niin elämässä kuin taiteessakin tarinat, yksityiskohdat, kummallisuudet sekä löytäminen kiinnostavat Inestä.

Lisää Ines Masantista:
https://inesmasanti.myportfolio.com/
https://www.instagram.com/inesmasanti/

 

 

LAURA PELTONEN: TERÄVÄ SUMU

Gallery Exhibition 29.4-23.5.2021
Online Exhibition 15.4.-23.5.2021

Terävä sumu on graafisena suunnittelijana toimivan Laura Peltosen toinen taidenäyttely. Näyttely kokoaa Vapaakaupungin seinille maalauksia, joissa yhdistyvät voimakkaat värit ja melankolinen tunnelma. Suurin osa näytteille asetetuista teoksista on koronarajoitusten aikana maalattuja ekspressiivisiä muotokuvia, mutta mukaan mahtuu myös muutama abstrakti akryylimaalaus. Esillä olevia teoksia on työstetty yli kahden vuoden ajan. Peltosen edellinen näyttely järjestettiin Vapaakaupungissa syksyllä 2018.
Taiteilija itse jakaisi näyttelyn teokset kahteen eri kategoriaan. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat Mustetytöt, eli musteella maalatut muotokuvat naisista. Toiseen kategoriaan kuuluvat suuret akryylimaaleilla toteutetut abstraktit teokset, joissa tunnelma vaihtuu taulusta toiseen aina värikkäästä sumuisen harmaaseen ja siitä taas yön mustaan. 

Laura Peltonen on 30-vuotias Helsingin Sompasaaressa asuva graafinen suunnittelija ja kuvataiteiteen harrastaja. Hän maalaa teoksiaan vapaa-ajalla kotonaan sekä Lauttasaaressa sijaitsevassa ateljeessa. Peltoselle mieleisintä on maalata muotokuvia ja se näkyy myös hänen taideportfoliossaan. Värikkäät ja ekspressiiviset teokset täyttävät hänen kotisivuillaan olevan taidegallerian. Peltonen kokee ihmisen maalaamisen haastavana ja siksi se jaksaa kiehtoa häntä vuodesta toiseen. Hän on huomannut, että myös tekniikkaa vaihtamalla muotokuva-maalauksesta löytää täysin uusia ulottuvuuksia. Tällä hetkellä hän nauttii eniten muotokuvien maalaamisesta musteella.

Lisää Laura Peltosesta:
Linkki online-näyttelyyn: https://www.peltonendesign.com/ter%C3%A4v%C3%A4sumu
Peltosen kotisivut: www.peltonendesign.com
Instagrami-tili: https://www.instagram.com/peltonen.art/

 

 

PÄIVÄKOTI ARIELIN NÄYTTELY : TAIDETTA ARIELISTA

Ravintolat, kuntosalit, ja suurin osa kulttuurilaitoksista on kiinni. Arielin päiväkodissa arki on kuitenkin jatkunut normaalisti. Taide ja kulttuuri eivät ole missään vaiheessa olleet tauolla.

Taiteilija Carl Sebastian Lindberg kokoaa näyttelyn muodossa yhteen Päiväkoti Arielin tekemää taidetta. Hän on työskennellyt Arielin lasten kanssa marraskuusta 2020 lähtien osana Helsingin kaupungin Taideraide-projektia, joka tarjoaa mahdollisuuden “taiteilijaresidenssiin varhaiskasvatuksessa.”

Näyttelyn teokset on toteutettu lukuisilla erilaisilla tekniikoilla. Lasten hämmästyttävä luovuus ja kekseliäsyys pyrkivät välittymään päiväkodin yhteisestä näyttelystä.

_ _ _

 

Huom! Vapaakaupungissa on toisinaan tapahtumia, jolloin tilan valot on sammutettu eikä tapahtuma-alueen näyttelyä pääse välttämättä katsomaan. Tarkistathan Vapaakaupungin sivulta kunkin päivän tapahtumat: www.facebook.com/vapaakaupunki/

COVID-19 tiedote:
– Vierailethan Vapaakaupungin Olohuoneen Galleriassa vain terveenä
– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille vierailijoille THL:n ohjeiden mukaisesti
– Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta
– Peitäthän suusi aivastaessa/yskiessä
– Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin vierailijoihin ja henkilökuntaan

 

MENNEET NÄYTTELYT / PAST EXHIBITIONS