Päiväkoti Arielin näyttely : TAIDETTA ARIELISTA

Ajankohta

29.4.2021 10:00 - 23.5.2021 17:00

29.4.-23.5.

Päiväkoti Arielin näyttely : TAIDETTA ARIELISTA

Aukioloajat:
Ma – La klo 10 – 19
Su klo 12 – 17
Poikkeukset aukioloajoissa:
Vappuaatto: Pe 30.4. klo 10 – 18
Vappupäivä: La 1.5. SULJETTU
Helatorstai: To 13.5. klo 12 – 17
Ilmainen pääsy.

 

Tätä kirjoittaessa elämme poikkeustilan aikaa. Ravintolat, kuntosalit, kahvilat ja suurin osa kulttuurilaitoksista on kiinni. Täällä päiväkodissa arki kuitenkin jatkuu normaalisti. Taide ja kulttuurikaan ei ole missään vaiheessa ollut tauolla. Jos koronatilanne suo, haluamme nyt jakaa Arielin lasten tekemää taidetta teidän kanssanne näyttelyssä “Taidetta Arielista”.

Aloitin työt Päiväkoti Arielissa marraskuussa 2020, osana Helsingin kaupungin Taideraide-projektia joka tarjoaa taiteilijoille mahdollisuuden “taiteilijaresidenssiin varhaiskasvatuksessa”. Kalasataman päivittäin muuttuva ympäristö teki heti vaikutuksen ja oli selvää, että se myös heijastuisi työskentelyyni jollain tapaa. Kuluneitten kuukausien ajan olemme lasten kanssa tehneet taidetta lukuisilla eri menetelmillä, usein jollain tapaa heijastaen lähiympäristöä. Välillä materiaalitkin on kerätty läheltä: pahvilaatikoita Redistä, käpyjä, kiviä ja ruohoa Mustikkamaalta. 

Yksi tärkeimmistä asioista, mitä oma taidekoulutukseni on antanut, on ollut se riemu mikä tulee kun näkee asioita mitä ei ennen nähnyt. Esimerkiksi miten värit erottuvat tarkemmin, kun maalaamisen kautta teroittaa aistejaan niitä näkemään. Jotain tämän tapaista toivon että Arielin lapsetkin ovat saaneet kokea tämän jakson aikana. 

Ainakin taiteen tekemisen riemu on ollut suuri. “Luulin, että tää olis ollut tyhmää”, sanoi yksi viisivuotias, mutta jatkoi: “Tämä olikin tosi kivaa. Tästä tuli hieno”. 

Näyttelyssä on esillä teoksia, jotka on toteutettu lukuisilla erilaisilla tekniikoilla. Lasten luovuus ja kekseliäsyys on ollut hämmästyttävää ja on ollut ilo olla sitä todistamassa. Toivottavasti tämä välittyy näyttelystämmekin.

 

Helsingissä 13.4.2021

Carl Sebastian Lindberg

 

Lisää Carl Sebastian Lindbergistä:  http://www.sebastianlindberg.net

 


COVID-19 tiedote:

  • Olohuoneelle otetaan istumaan kerralla max. 10 henkilöä -> Näyttelyt pääsee kiertämään, vaikka istumapaikat olisivat täynnä.
  • Vierailethan Vapaakaupungin Olohuoneen Galleriassa vain terveenä
  • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä THL:n ohjeiden mukaisesti
  • Huolehdithan riittävästä turvavälistä muihin vierailijoihin ja henkilökuntaan
  • Desinfioithan kätesi saapuessasi Vapaakaupungin Olohuoneelle
  • Peitäthän suusi aivastaessa/yskiessä