Usein kysyttyä

Missä Olohuone sijaitsee?

Olohuone sijaitsee kaupunkikeskus REDIn toisessa kerroksessa, länteen vievän metron liukuportaiden vieressä.
Tsekkaa video, niin tiedät miten meidät löytää!

Mitä Olohuoneessa voi tehdä?

Olohuone on nimensä mukaisesti paikka, jossa kuka tahansa voi tulla viettämään aikaa, työskentelemään, lukemaan kirjoja ja lehtiä, pelaamaan lautapelejä, osallistumaan tapahtumiin tai tekemään mitä ikinä sitten keksiikään – kunhan ottaa huomioon muutkin tilan käyttäjät. Huomaathan, että hiljaisuutta vaativien tapahtumien (esim. jooga ja pilates) aikana Olohuone ei sovellu palaverointiin.

Millainen paikka Olohuone on?

Olohuone on lähes 400 neliön kokoinen, noin 5 metriä korkea tila. Se on sisustettu olohuonemaisesti ja jaettu karkeasti neljään osaan: oleskelualueeseen, hiljaiseen hengailutilaan, työskentely- ja tapahtuma-alueseen sekä työpaja-alueeseen. Mikään ei tietenkään estä alueiden käyttämistä myös muuhun toimintaan tapahtumien yhteydessä tai muulloinkin, mikäli se ei häiritse muita.

Millaisia tapahtumia Olohuoneessa voi järjestää?

Millaisia vain, kunhan ne ovat ilmaisia, kaikille avoimia ja sopivat Vapaakaupungin arvoihin. Tilat taipuvat hyvin mm. työpajoihin, askarteluun, kerhoihin, peli-iltoihin ja lauantai-iltaisin myös DJ- ja livekeikkoihin. Tilaan eivät kuitenkaan sovi tuote-esittelyyn keskittyvät tapahtumat, eikä tilassa voi myydä mitään lukuun ottamatta omia taideteoksia.

Maksaako osallistuminen jotain?

Ei, kaikki toiminta Olohuoneessa on ilmaista. Ainoastaan työpajoista voidaan pyytää materiaalimaksua kustannusten kattamiseksi, mutta mikäli näin on, se mainitaan aina erikseen tapahtumassa.

Voiko Olohuoneeseen tuoda mukaan omia eväitä?

Kyllä voi. Meillä on myös mikro eväiden lämmittämiseen.

Kuka Olohuonetta voi käyttää?

Kuka vain! Olohuone ja kaikki sen tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja tervetulleita ovat kaikki lapsista vanhuksiin! Minkäänlaista syrjintää ei sallita Vapaakaupungissa.