Usein kysyttyä

Missä Olohuone sijaitsee?

Olohuone sijaitsee kaupunkikeskus REDIn toisessa kerroksessa, metroon vievien portaiden vieressä.
Tsekkaa video, niin tiedät miten meidät löytää!

Milloin Olohuone on auki?

Olohuone on auki arkisin klo 10 – 19,  lauantaisin 10-22.30  ja sunnuntaisin klo 12 – 17. Lisäksi arkisin tapahtumien aikana Olohuone voi olla auki pidempäänkin, takarajana klo 21.00. Tsekkaa viikottaiset aukioloajat FB-sivulta: www.facebook.com/vapaakaupunki/

Mitä Olohuoneessa voi tehdä?

Olohuone on nimensä mukaisesti paikka, jossa kuka tahansa voi tulla viettämään aikaa, työskentelemään, lukemaan kirjoja ja lehtiä, ottamaan päikkärit, osallistumaan tapahtumiin tai tekemään mitä ikinä sitten keksiikään – kunhan ottaa huomioon muutkin tilan käyttäjät.

Millainen paikka Olohuone on?

Olohuone on lähes 600 neliön kokoinen, noin 5 metriä korkea tila. Se on sisustettu olohuonemaisesti ja jaettu karkeasti neljään osaan: oleskelualueeseen, hiljaiseen hengailutilaan, työskentelyalueseen ja työpaja-alueeseen. Mikään ei tietenkään estä alueiden käyttämistä myös muuhun toimintaan tapahtumien yhteydessä tai muulloinkin, mikäli se ei häiritse muita.

Millaisia tapahtumia Olohuoneessa voi järjestää?

Millaisia vain, kunhan ne ovat ilmaisia, kaikille avoimia ja sopivat Vapaakaupungin arvoihin. Tilat taipuvat hyvin mm. työpajoihin, askarteluun, kerhoihin, peli-iltoihin ja lauantai-iltaisin myös DJ- ja livekeikkoihin. Tilassa järjestetään myös hoffice-tyyppisiä yhteisöllisiä työskentetelypäiviä freelancereille ja muille työyhteisöä ja sen tukea kaipaaville. Tilaan eivät kuitenkaan sovi tuote-esittelyyn keskittyvät tapahtumat, eikä tilassa voi myydä mitään.

Maksaako osallistuminen jotain?

Ei, kaikki toiminta Olohuoneessa on ilmaista. Ainoastaan työpajoista voidaan pyytää materiaalimaksua kustannusten kattamiseksi, mutta mikäli näin on, se mainitaan aina erikseen tapahtumassa.

Voiko Olohuoneeseen tuoda mukaan omia eväitä?

Kyllä voi. Meillä on myös mikro eväiden lämmittämiseen.

Kuka Olohuonetta voi käyttää?

Kuka vain! Olohuone ja kaikki sen tapahtumat ovat kaikille avoimia, ja tervetulleita ovat kaikki lapsista vanhuksiin! Minkäänlaista syrjintää ei sallita Vapaakaupungissa.