Vapaakaupungin galleria: Oona Kauhala, Kirsi Julku ja Fred Ash

Ajankohta

3.11.2022 17:00 - 27.11.2022 17:00

Oona Kauhala: Syysmyrskyjä

”Syysmyrskyjä” on helsinkiläisen tekstiilitaiteilijan tutkiskelua ekoprintti-tekniikan parissa. Näytteillä on vaatteita ja tauluja, jotka on koottu luonnonvärjätyistä kankaista, joille on kattilassa höyryttämällä siirretty kuvioita kasvien lehdistä.

Töiden työstämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

www.oonakauhala.com

instagram @oona_kauhala

Kirsi Julku: Just Hanging

Kirsi Julku (s. 1993) opiskelee viimeistä vuottaan Kankaanpään taidekoulussa, työskennellen pääosin maalaustaiteen ja grafiikan parissa. Päähenkilönä hänen teoksissaan esiintyy luuranko. Ensimmäisenä luurangosta tulee usealle mieleen kuolema, mutta Julkun taiteessa kyse on enemmänkin elämästä ja luuranko edustaa meitä kaikkia olemalla kuin riisuttu versio sinusta ja minusta. 

Julkun taide käsittelee aikaa ja paikkaa, missä ulkonäöllä ei ole vaikutusta yksilön identiteettiin ja teoksissa esiintyvät luurangot luovat keskustelua ajatuksesta, jossa olisimmekin kaikki yhdenvertaisia. Surrealismi, symbolismi ja luontoteemaiset aiheet ovat olleet Julkun taiteessa mukana alusta saakka ja inspiraationa toimii hänen ympärillään tapahtuvat asiat, joita hän taiteen avulla jäsentelee ja käsittelee omasta näkökulmastaan.

Taiteellaan Julku haluaa rohkaista katsojaa herättelemään sitä omaa sisäistä luurankoaan ikuisten kysymysten äärellä elämästä, kuolemasta ja kaikesta siitä väliltä.

Yhteystiedot:

kirsi.julku@hotmail.com

www.kirsijulku.com

Instagram: Kirsijulkuart

Fred Ash: One Kilometer Around Us

This joyful exhibition of portrait photos was made with local characters in the streets surrounding Redi & Vapaakaupungin Olohuone Galleria. Perhaps we don’t need to travel too far with aeroplanes or aspire too outwardly with social-media to be content? Maybe everything we need to sustain our fulfilling & meaningful lives is available nearby with our feet; ‘One Kilometer Around Us’?

“For me this idea that the entire scope of human life experience happens in a small community within a tight geography seems positively hopeful today in the shadow of war and scarcity. Enjoy these portraits of everyday-joys and ponder if One Kilometer Around Us is enough to sustain us emotionally and environmentally.”