Vapaakaupungin galleria: Miska Mio, Studio Aula, eteisessä Karel Alurnum ja Rosa Haikarainen

Ajankohta

29.9.2022 17:00 - 30.10.2022 17:00

Miska Mio: “Lupasin –, että elän”

”’Lupasin–, että elän’ on oman kärsimyksen estetisointia. Lopputuotteena tunnustuksellisia piirustuksia sekä halu kävellä autiomaahan.”
Miska Mio on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on käsitellyt taiteessaan esimerkiksi häpeän ja seksuaalisuuden teemoja piirustustaiteen sekä taidegrafiikan menetelmin.

www.miskamio.com

instagram.com/miskamio

 

Taideaktivistit – Studio Aulan ryhmänäyttely

Tammikuussa 2020 perustetussa Studio Aulassa etsitään omaa ilmaisua ja opitaan kuvataiteen tekniikoita ammattilaisten valmennuksessa. Studio Aulan taiteentekijöistä osalla on jo vakiintunut oma tyyli tai taiteilijanura. Osalle kuvataide on uusi, innostava maailma, jota tutkia. Tuki ja valmennus räätälöidään kunkin toiveiden ja tuen tarpeiden mukaan. Studio Aulan taidetoiminta on tavoitteellista. Toimimme osaltamme tasavertaisen taidemaailman, eli taiteentekijöiden osallisuuden ja ansaintamahdollisuuksien puolesta. Taideaktivistit -näyttelyssä on mukana tuoreita teoksia Studio Aulassa työskenteleviltä taiteilijoilta. Teosten aiheet nousevat taiteilijoiden omista kiinnostuksenkohteista ja ympäröivästä maailmasta. Teemat vaihtelevat sisäisistä fantasiamaailmoista ajankohtaisten aiheiden kommentointiin. Myös taiteilijoiden visuaalinen kieli on rikasta ja vaihtelevaa: yksi käyttää teoksensa viimeistelyyn pitkiäkin aikoja tarkan suunnitelman mukaisesti, toisen tekeminen on nopeampaa, ekspressiivisempää ja intuitiivisempaa.
Aula-työkotien Kannatusyhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonkatavoitteena on tukea kehitysvammaisia ja muita erityistä tukea tarvitseviaihmisiä oman elämän rakentamisessa. Aula järjestää päiväaikaista toimintaa,työhönvalmennusta, tuetun työllistymisen palveluja sekä asumispalveluja.

Karel Alunurm + Rosa Haikarainen

Karel ja Rosa ovat tehneet viime aikoina paljon sarjakuvia, mm. Kuti-lehden numeroon 62. Olohuoneelle he järjestävät yhteisen pienen sarjakuviin liittyvän taidenäyttelyn. 

Karel ja Rosa ovat parikymppisiä, taiteilijan urasta haaveilevia henkilöitä. He työskentelevät Aulan tuetussa taidestudiossa. Karel tekee tällä hetkellä omaa sarjisjulkaisua, johon on saanut apurahan. Rosa on erityisen ylpeä Kuti-lehden kannesta ja Kaarisilta Biennalesta, johon häneltä valittiin kolme teosta kesällä 2021.