Vapaakaupungin galleria: Maria B. Raunio, Miira Zukale

Ajankohta

31.3.2022 17:00 - 24.4.2022 17:00

AVAJAISET 31.3. klo 17-19

Avajaisissa nähdään tanssiesitys Angela Aldebsilta, joka reagoi teoksiin tanssilla. Angela on tanssija ja esiintyjä, jolla on monipuolinen kokemus taidekentästä Euroopassa ja MENA-alueella.

Angela Aldebs is a dancer, performer and pharmacist who currently lives and works in Helsinki, Finland. Due to her rich experience in the artistic filed in the MENA region and Europe, she is working on stage performances and art projects for supporting societies.

Maria Raunio: Luontokokemuksia

Kuvaan uusimmissa töissäni luontokokemuksieni visuaalisia muistoja. Luonto ja sen yksityiskohdat, kasvit, erilaiset orgaaniset muodot ja pinnat tai maisema laajemmin esiintyvät joskus abstrakteina, toisinaan konkreettisemmin. Kokemus ja muistot ohjailevat työprosessia tietoisesti ja tiedostamatta, satunnaisesti tai suunnitellusti.

Miira Zukale: Kasvisto – Herbarium

Kasvisto – Herbarium on kokoelma kasviaiheisia paperileikkauksia. 

Maailma on muuttunut täysin parissa viime vuodessa. Suhde matkustamiseen ja lopulta ympäröivään Eurooppaan ja maailmaan on nyrjähtänyt paikoiltaan. Olen paennut pelottavia uutisia matkaamalla kauneuden ja menneisyyden pariin.

Teoksissa olen matkustanut tutkimalla vanhoja karttoja ja etsimällä kasvien ja kukkien muotokieltä. Tutkimusmatkoillani materiaalina on ollut paperi, sakset ja paperiveitsi. Olen kiinnostunut luonnon ja ympäristön yksityiskohdista; muodoista ja väreistä, joita olen teoksissani tavoitellut.

Olen ammatiltani teksiilisuunnittelija ja työskentelen kuosisuunnittelun, vaateprinttien ja asusteiden parissa. Paperileikkaukset ammentavat tekstiili- ja kuosisuunnittelun perinteestä kukka-aiheineen. Työskentelen idean ja kuva-aiheiden ympärillä, mutta annan materiaalin viedä ja jätän tilaa myös yllätyksille ja suunnittelemattomuudelle.

Untravel diaries teoksilla haluan ennen kaikkea ilahduttaa ja tuoda ripauksen pastellinsävyistä kauneutta myllertävän maailman keskelle. Tutkikaa teoksia lähemmin ja tulkaa mukaan matkalle Kasvistoon.

www.miirazukale.com

@miirazukale