Unelmien kaupunki -yhteisötaideteoksen julkistamistilaisuus

23.10.2019 17:00 - 23.10.2019 18:00

muraalin julkistustilaisuus

Lämpimästi tervetuloa mukaan nostamaan mehumalja upealle yhteistyössä syntyneelle taideteoksellemme!

Juhlistamme Unelmien kaupunki -taidetyöpajoissa syntynyttä muraalia. Lasten yhteinen teos julkistetaan keskiviikkona 23.10.2019 klo 17-18 kauppakeskus Redin Vapaakaupungin Olohuoneessa. Teos koostuu Unelmien kaupunki -työpajajakson aikana toteutetuista piirustuksista, maalauksista ja kollaaseista.

Työpajoissa on käsitelty kuvallisen tarinankerronnan keinoin monikulttuurisuutta, kulttuurieroja, yhdenvertaisuuden ja kunnioituksen tärkeää teemaa. Unelmien kaupunki -työpajassa erilaisista taustoista tulevat lapset ja nuoret ovat saaneet kohdata toisiaan ja pohtia aihetta yhdessä tekemällä ja taiteilemalla.

Työpajat on ohjannut kuvataiteilija ja kuvittaja Laura Merz. Lauran erityisalaa on kokeellinen piirtäminen, eläinaiheet ja lastenkulttuuri.

Ohjelma:

Avaus, toiminnanjohtaja Markus Söderlund, Yhteiset Lapsemme ry
Puheenvuoro, taiteilija, työpajojen ohjaaja Laura Merz
Musiikkia, Farida Albrecht

Ohjelmassa myös lapsille piirustusta ja satuja!

Yhteinen teos, eli muraali jää Vapaakaupunkiin esille viikoksi. Tämän jälkeen se saa pysyvän seinäpaikan vastaanottokeskuksesta.

Unelmien kaupunki -projektia rahoittaa Alli Paasikiven säätiö.
Taidetarvikkeet tarjosi Tempera Oy

Welcome to raise a toast (of juice!) for the wonderful artwork created together!

We are celebrating a mural that is created in the ‘Dream City’ art workshops. The children’s communal art work will be inaugurated on Wednesday the 23rd of October at Vapaakaupungin Olohuone in the Redi shopping centre. The communal work of art consists of drawings, paintings and collages created at the Dream City -workshops.

During the workshops we have focused on the themes of cultural diversity, cultural differences, equality, open-mindedness, friendship and mutual respect through pictorial storytelling and communal art-making.

The main idea of the Dream City project is that the children and young people from different backgrounds have the chance to meet each other, be creative, and work together as a group on a communal art work.

The workshops are led by visual artist Laura Merz who specializes in experimental drawing, wildlife-themed works, illustration, and children’s culture.

Programme:
Opening words by Executive Director Markus Söderlund, All Our Children
Few words about the project by Laura Merz, Artist, Workshop facilitator
Music by Farida Albrecht

Also drawing and story reading for kids!

Mural can be seen at Vapaakaupunki for a week. After that he finished piece will be placed permanently in a refugee center in Vantaa.

The Dream City project is funded by Alli Paasikivi Foundation.
Tempera Oy has kindly sponsored the art supplies for the drawing workshops