Unelmien kaupunki

17.10.2019 13:30 - 17.10.2019 15:30

Laura Merzin taidetyöpaja lapsille ja nuorille

Tervetuloa avoimiin taidetyöpajoihin kauppakeskus Redin Vapaakaupungin Olohuoneeseen. Työpajajakson aikana toteutetaan eri tekniikoin piirustuksia, maalauksia ja kollaaseja. Pajoissa syntyneistä töistä koostetaan yksi yhteinen, suurikokoinen teos, seinämaalaus eli muraali.
Unelmien kaupunki -työpajoissa piirretään ennakkoluulottomasti erikoisilla ja epätavallisilla välineillä, etsien uudenlaista, jännittävää kädenjälkeä. Työpajat sopivat lapsille (ja vanhemmille) heidän taustastaan ja piirustuskokemuksestaan riippumatta. Työpajojen lähtökohta on, että jokainen osaa piirtää ja piirtämisen tulisi olla vapauttavaa ja tuottaa tekijälleen iloa. Suorituspaineista pääsee eroon tarttumalla hassuihin, vaikeastikin hallittaviin välineisiin ja irrottelemalla musteen, paperin ja värien kanssa. Rohkeat kokeilut johtavat hauskoihin sattumiin ja odottamattomiin tuloksiin, joissa virheetkin voivat olla valttia. Työpajat ohjaa kuvataiteilija ja kuvittaja Laura Merz. Lauran erityisalaa on kokeellinen piirtäminen, eläinaiheet ja lastenkulttuuri. Laura Merziltä on julkaistu myös kaksi lastenkirjaa.
Työpajoissa käsitellään kuvallisen tarinankerronnan keinoin monikulttuurisuutta, kulttuurieroja, yhdenvertaisuuden ja kunnioituksen tärkeää teemaa. Unelmien kaupunki -työpajassa erilaisista taustoista tulevat lapset ja nuoret pääsevät kohtaamaan toisiaan ja pohtimaan aihetta yhdessä tekemisen ja taiteen kautta.
Työpajat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Parhaiten työpajat soveltuvat yli 7–vuotiaille lapsille ja nuorille. Työpajajakson päätteeksi järjestetään yleisölle avoin teoksen julkistamistilaisuus Vapaakaupungin Olohuoneessa 23.10. klo 17-18.
Työpajat ovat osa Yhteiset Lapsemme ry:n kotouttavaa vapaa-ajan toimintaa. Yhteiset Lapsemme on Helsingissä vuonna 1988 perustettu, poliittisesti, uskonnollisesti ja ideologisesti sitoutumaton valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Toimimme maahanmuuttajalasten, kansainvälisesti adoptoitujen lasten, etnisiin vähemmistöihin kuuluvien lasten ja monikulttuuristen lasten hyvinvoinnin ja oikeuksien puolesta.
Toimintamme lähtökohtana on YK:n Lapsen oikeuksien sopimuksessa määritellyt periaatteet. Perusajatuksemme on, että arkinen kanssakäyminen eri kulttuureista tulleiden kanssa lisää toisten ihmisten ymmärtämistä. Tavoitteenamme on vaikuttaa päättäjiin, viranomaisiin ja kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisiin monikulttuuristen lasten hyvinvoinnin edistämiseksi suomalaisessa yhteiskunnassa.