Taidetta uusin silmin

Ajankohta

24.2.2021 11:00 - 24.2.2021 13:00

noin 8-11 vuotiaille

Kaksipäiväisessä työpajassa opetellaan katsomaan ja tulkitsemaan maalauksia erilaisin keinoin. Tilassa, jossa paja järjestetään, on parhaillaan esillä kaksi kuvataidenäyttelyä; Jenni Inbergin utuinen Dreamscapes sekä Satu Laurelin leikkisä Sadepäiviä

Pajan tavoitteena on huomata, että jokainen tapa tulkita teoksia on oikein ja yhtä arvokas. Teemme erilaisia harjoitteita, joissa taideteoksia lähestytään kohderyhmän eli lasten silmin. 

Työpajan harjoitteet saa tehdä omista lähtökohdista ja osallistua juuri sen verran kuin tuntuu hyvältä. Keskiössä työpajassa ovat lasten omat oivallukset sekä kokeilun ja leikin riemu. Jokainen lapsi on tervetullut!

 

Ensimmäisenä päivänä ke 24.2. klo 11-13 keskitymme näyttelyihin ja mietimme, mitä maalaukset meidän mielestämme kertovat ja mitä taiteilija on mahdollisesti halunnut niillä kertoa. Tutkimme ja ihmettelemme maalauksia erilaisten harjoitteiden kautta; piirrämme, liikumme, ilmaisemme ja sanoitamme kokemuksiamme. 

Toisena päivänä to 25.2. klo 11-13 jatkamme siitä, mihin edellisenä päivänä jäimme. Ryhdymme hiljakseen tutkimaan uusien harjoitteiden avulla millainen taideteos tai taide-persoona itse olisimme.

 

 

Työpajan vetäjä Marianne Turtio on koulutukseltaan taiteen maisteri ja teatteri-ilmaisun ohjaaja (Amk). Hänellä on paljon kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä erilaisten taidemuotojen käytöstä ja yhdistelystä. Ohjaajana Mariannelle on tärkeintä luoda turvallinen ja kannustava ilmapiiri, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Hän ajattelee, että jokainen katsoo taidetta oman elämänsä pohjalta eikä teosten tulkinnassa ole oikeita tai vääriä vastauksia.

Marianne työskentelee Vapaakaupungissa, jossa hän haluaa olla mahdollistamassa monipuolisia sisältöjä Olohuoneen käyttäjille.

 

Työpajaan otetaan 10 henkilöä. Ilmoittaudu tästä!

 

Kuvassa Satu Laurelin Dusk Till Dawn, joka on yksi näyttelyiden teoksista.