Taidenäyttelyn avajaiset / PINNOISSA

14.11.2019 18:00 - 14.11.2019 20:00

Tuuli Huovila ja Krista Blomqvist

PINNOISSA

PINNOISSA on Krista Blomqvistin ja Tuuli Huovilan ensimmäinen yhteisnäyttely. Teokset on toteutettu pääasiallisesti akryyli -ja öljymaaleilla.

“Taiteen tekemisen ikuinen antagonismi, vaikeaa flowta, iloa ja ikävää. Vaivaton keveys kohtaa itseinhon betonin. Ihminen maalaa sielustaan. Tapahtumat elämässä ja tunteet resonoivat maaliin ja kaikkeen. You win some you lose some. Luopulta sitä vaan tekee vaikka väkisin.”

KRISTA BLOMQVIST(s.1986) käsittelee teoksissaan ajatusta kontrollin ja sattumanvaraisuuden välisestä vuoropuhelusta. Mitä on tehdä taidetta hallinnan ja kontrollin kautta suhteessa maalaamisen vapaaseen virtaan? Teoksissa käsitellään juuri tuon sattumanvaraisuuden ja intuitiivisen osuutta tietoisen tekemisen yhteydessä. Maalikerrosten muodostamat tekstuurit vievät maalausta toisinaan kuin itsestään eteenpäin. Teokset lähestyvät ekspressiivisyydessään usein kohti maisemallisuutta.

Blomqvist opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa ja on valmistunut Hyvinkään taidekoulusta vuonna 2010.

Lisää taiteilijasta: kristaeveliina.tumblr.com

TUULI HUOVILA (s.1985) tutkii teoksissaan erilaisia värejä ja pintoja. Värien rajapinnat ja niiden suhde toisiinsa kiehtovat häntä. Maalaukset koostuvat monista kerroksista ja kerroksien välisistä tiloista. Huovila ei aseta työskentelylleen päämäärää, ja yhden teoksen tekoprosessi on yleensä hyvin pitkä. Teos on syntyy kerros kerrokselta luoden tekijän ja teoksen välille epäilyjä ja niiden ylityksiä.

Huovila opiskelee kuvataidekasvatusta Aalto-yliopistossa ja työskentelee myös katu- ja yhteisötaiteilijana.

Lisää taiteilijasta: g-rex.fi/tuulihuovila | tuulimaariahuovila.tumblr.com

Avajaiset 14.11.2019 klo 18-20. Tervetuloa!