Taidenäyttelyn avajaiset: Photofuss / Viimeinen sukupolvi

30.5.2019 16:00 - 30.5.2019 18:00

// English below //

Viimeinen sukupolvi

“Me olemme viimeinen sukupolvi, joka voi pysäyttää ilmastonmuutoksen”, todettiin Yhdistyneiden Kansakuntien viime vuoden lopussa järjestetyssä ilmastonmuutosta käsittelevässä kokouksessa. Suomen valokuvataiteen museon nuorten valokuvaajien Photofuss-ryhmän valokuvanäyttely ’Viimeinen sukupolvi’ tutkii ympäristöön liittyviä kysymyksiä. Me alle 26-vuotiaat nuoret olemme erityisen huolissamme siitä, sillä ilmastonmuutos tulee vaikuttamaan radikaalisti juuri meidän ja jälkeläistemme tulevaisuuteen.

Ympäristö on kaikki oleva ympärillämme. Se on samaan aikaan fyysinen ja henkinen, yksityinen ja yhteinen kuin myös kulttuurisidonnainen ja universaali. Nyt yhteinen ympäristömme on vaarassa meidän ihmisten takia ja on tärkeää kysyä, mitä voimme tehdä sen pelastamiseksi.

Millainen on ympäristöystävällinen tapa elää? Miten oma tietoisuus ja ympäristötietoisuus kietoutuvat toisiinsa? Kuinka ympäristö vaikuttaa muistojen syntymiseen? Miltä näyttää viimeinen nuori sukupolvi? Mitä urbaanissa ympäristössä pidetään tärkeänä? Muun muassa näitä kysymyksiä käsitellään näyttelyn valokuvasarjoissa.

Photofuss on Suomen valokuvataiteen museon nuortenryhmä, jossa toimii kymmenkunta taiteesta ja kulttuurista kiinnostunutta 18–26-vuotiasta. Ryhmä muodostetaan vuodeksi kerrallaan, ja siihen on joka kevät avoin haku. Photofussin viimeisimpiä näyttelyitä ovat Muutoksessa (Valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa 2018–2019) ja Spektri (Korjaamolla kevät-kesällä 2018).

Näyttelyyn osallistuvat ryhmän jäsenet Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Sonja Hyytiäinen, Oona Markkanen, Elle Sumelius, Oksana Lebedeva ja Ronja Tammenpää. Näyttely on esillä Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneessa REDIssä 30.5.–18.6.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

AVAJAISET 30.5 KLO 16-18 Kalastaman Vapaakaupungin Olohuoneessa, Redin 2.krs. Tervetuloa!

Kuva: Sonja Hyytiäinen (2019)

/ / / / /

The Last Generation

“We are the last generation that can stop climate change”, was stated during the United Nation’s climate change conference in late 2018. “The Last Generation” exhibition by Photofuss, the youth photographers’ group of the Finnish Museum of Photography contemplates current environmental issues. As young people
under the age of 26 we are particularly concerned about climate change, as it will radically affect the future for us and our descendants.

The environment is everything that exists around us. It is simultaneously physical and mental, private and shared, as well as cultural and universal. Now our common environment is under attack because of us, and we need to ask what we can do to save it.

How to live in an environmentally friendly way? How are self-awareness and environmental consciousness connected? How does environment affect the creation of memories? What does the last young generation look like? What is considered important in an urban environment? These are a few questions The Last Generation seeks to address.

Photofuss is the youth group of the Finnish Museum of Photography, uniting a dozen of 18–26 -year-old
participants interested in art and culture. The group is formed annually, and the application period for new members is open every spring. The latest exhibitions of Photofuss are “In Transition” (Finnish Museum of Photography, Process space, 2018–2019) and “Spectrum” (Korjaamo, spring–summer 2018).

The group members presenting at the exhibition are Vladislav Bakanov, Iris Blauberg, Sonja Hyytiäinen, Oona Markkanen, Elle Sumelius, Oksana Lebedeva and Ronja Tammenpää. The exhibition will be on display at Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone (Free City of Kalasatama) in REDI 30.5.–18.6.2019.
Admission is free.

EXHIBITION OPENING May 30th 4pm–6pm at Kalasataman Vapaakaupunki Olohuone (Free City of Kalasatama), REDI mall, 2nd Floor. Welcome!

Photo: Sonja Hyytiäinen (2019)