Taidenäyttelyn avajaiset

Ajankohta

6.2.2020 18:00 - 6.2.2020 20:00

Vuoden toiseen näyttelyyn on valikoitunut kolme kovaa taiteilijaa!

Oivalluksia, muutoksia, tuntemuksia, itsetutkiskelua sekä elokuvamaista taidetta;
tätä kaikkea tarjoillaan 6.2-1.3.2020 välillä Kalasataman Vapaakaupungin Galleriassa.

Näyttelyn avajaiset; 6.2.2020 klo 18-20

Tervetuloa!

 

——
ANNA EMILIA JÄRVINEN
Näyttely – Suomuja

Käsittelen näyttelyssäni omien tulkintojeni ja tuntemusteni kautta ympäröivää hetkeä ja maailmaa, mitä on olla tunteva ihminen tänä päivänä? Meissä jokaisessa on yhä kyky saada yhteys itseemme ja toisiimme ihmisinä.
Tyylini on vahvasti ekspressiivinen ja primitiivinen. Teen pääasiallisesti suuria sekatekniikka maalauksia kankaalle ja paperille. Sekä maalaukseni, että veistokseni ovat muotokieliltään ja väreiltään samaa jatkumoa, enkä tee niiden välille suurta eroa. Materiaalivalintani ja teosteni omituinen huumori luovat katsojalle tartuntapinnan teosten sisälle.

Taitelija – Anna Emilia Järvinen

Taiteellinen työskentely on minulle tila, jossa tarkempi näkökyky syrjäyttää ajan. Tähän prosessiin kuuluu leikkiminen, tuhoaminen, luopuminen, keskeneräisyys, hyväksyntä, uhma ja uteliaisuus. Minua kiehtoo loputtomasti ristiriidat ja ihmiselon suuret ikiaikaiset kysymykset ja primitiiviset tuntemukset. Olen työskennellessäni ehdottoman ekspressiivinen ja läsnäoloni on puhdasta vapautta. Lopputulos, taideteos, on se mitä tästä kaikesta syntyi – tai jäi jäljelle.


SONJA L
Näyttely – Artificial Flavour

Valokuvanäyttelyni Artificial Flavour esittelee sarjan värikylläisiä kuvia, joiden visuaalinen
ilme on saanut vaikutteita mm. poptaiteesta, muotikuvista sekä 1950-1980 –lukujen
amerikkalaisista mainoksista ja värielokuvista. Kitschiä ja camp-henkeä yhdistelevissä
kuvissa surrealistinen väripaletti, lavasteiden ja yksityiskohtien ”retromaisuus” ja hieman
omituinen tunnelma ovat tärkeässä osassa. Tavallisenkin oloisissa hetkissä on jotain
vinksahtanutta, kiiltävän pinnan alla jotain painajaismaista. Valaisua, rekvisiittaa ja
keinotekoisen intensiivisiä värejä käyttämällä pyrin siihen, että jokaisesta kuvasta
muodostuu tehokkaan visuaalinen, mutta samalla aiheeltaan selkeä kokonaisuus:
elokuvamainen tilanne, jonka voi kuvitella jatkuvan myös kuvan ulkopuolelle.

Taiteilija – Sonja L

Olen valokuvannut noin vuodesta 2013 alkaen. Valokuvieni nykyistä tyyliä aloin
kehittelemään vuosien 2015-2016 aikana. Valokuvaamisessa on mielestäni hauskaa
unohtaa arkirealismi ja luoda kuviin kokonaan uudenlainen, värikäs ja fiktiivinen maailma,
joka näyttäytyy pikemminkin ympäröivän todellisuuden vastakohtana. Valokuviani on
aiemmin ollut esillä mm. Helsingissä, Lahdessa ja Roomassa. Olen valmistunut Helsingin
yliopistosta filosofian maisteriksi vuonna 2016, pääaineenani folkloristiikka.


SIVI VALIMA
Näyttely – “OUT OF THE BLUES
– Vain muutos on pysyvää”⏳🧲

Käsittelee ja tutkii ihmisessä tapahtuvia muutoksia, joita hän tekee omasta tahdostaan parantaakseen elämäänsä. Elämäntapamuutoksen tekeminen ei ole ehkä helpoimmasta päästä mutta tietoinen valinta paremmasta/terveemmästä elämästä ja oman kokemukseni mukaan, ehdottomasti sen arvoista! Muutoksen käynnistänyt ihminen oppii itsestään samalla paljon uutta. Epämukavuusalueella hengailu itseasiassa juurikin tuo elämiseen kaivattua arvoa ja voi aiheuttaa sivutuotteena jopa onnellisuutta. Ihmiset jopa maksavat siitä ja hakeutuvat epämukavuuden lähteille mökkeilemään askeettisesti, patikoimaan hirvikärpästen kanssa erämaahan ja dippaavat itseään avannossa – vain muutaman esimerkin mainitakseni. Juuri tämän kaltaiset aktiviteetit pakottavat keskittymään hetkeen ja tutkitusti vähentävät stressiä ja ahdistusta. Mielenterveydenkin kannalta siis erinomainen valinta harrastaa epämukavuuksia ja viihtyä reunalla☝️
Viime kädessä juuri kokemukset ja onnistuneet muutokset tekevät ihmisestä onnellisemman ja rikkaamman monella tavalla.
Haluankin täältä muutosten keskeltä kertoa terveiset, että hyvin menee ja kannustaa myös muita samaan.
Elämästään voi aina tehdä hieman parempaa ja siihen voi itse vaikuttaa yllättävän paljon! 😏 Vastoinkäymiset, epämukavuusalueet ja isot elämän muutokset tekevät meistä lopulta vahvempia, viisaampia ja sopeutuvaisempia olentoja.

Taitelijija – Sivi Valima

Olen kuvataiteilija Helsingin Kalliosta.
Käytän yleisimmin työskennellessäni sekatekniikkaa mutta monesti aloitan sillä, mikä käteen ensimmäiseksi osuu. Sekoittelen mielelläni erilaisia tekniikoita ja työvälineitä luodakseni uniikin kokonaisuuden. Maalaan intuitiivisesti, kokeilen, korjaan ja työstän. Olen perfektionisti oman taiteen suhteen ja yleensä en tingi mistään, minkä voisin tehdä paremmin. Onneksi nykyisin tulen toimeen tämän ominaisuuden kanssa ja olen oppinut elämään ja työskentelemään sen kanssa.

Pääosassa tuotannossa ovat abstraktit mielenmaisemat, joissa voi havaita taivasta, pilviä ja lintuperspektiivin maisemia. Kuvaan paljon ja päivittäin mutta en koskaan käytä suoria malleja teoksissa, sillä niiden täytyy tulla “sisältä”. Olen pyrkinyt laajentamaan jatkuvasti taiteellista osaamistani, koska nautin uuden oppimisesta ja siitä, että se vie aina eteenpäin. Viime vuosina olen perehtynyt myös digitaaliseen taiteeseen, erilaisiin ohjelmiin ja kuvittamiseen. Haaveena on joskus kirjoittaa ja kuvittaa kirja,

2019 minulla oli tammikuussa ensimmäinen digitaiteen näyttely täällä Vapaakaupungin Olohuoneessa, jonne tein toistakymmentä muotokuvaa.
En tehnyt muotokuvia kuitenkaan kasvoista, vaan vartalosta ja tarkemmin takapuolesta. Pylly-muotokuvia on tehty nyt 2 sarjaa eri tekniikoilla 2017 ja 2019.

Taiteilijaksi ei tulla yhdessä yössä, vaan siihen kasvetaan, luodaan uutta ja tuhotaan se, sitten taas kasataan paremmaksi. Sellainen sopii vain marginaalin päättäväisimmälle, jotka eivät luovuta siinäkään vaiheessa kun se olisi oikeasti järkevää, työ taloudellisesti ei-kannattavaa jne. Taiteilijaksi ryhtyminen ei ole yleensä järkipäätös vaan tunne, josta ei pääse irti vaikka välillä haluaisikin. Se on sitä, että on lähes pakko toteuttaa uuden luomista ja sisäistä intohimoa käsillä tekemiseen, uuden synnyttämiseen ja jatkuvaan prosessiin. Vain kasvamalla, omaksumalla ja oppimalla uutta on mahdollista päästä eteenpäin!

 

 

Three tough artists have been selected for our second exhibion this year!Realizations, transformations, sensations, introspection and cimematic art; all of this will be served between 6.2-1.3.2020 in Kalasataman Vapaakaupungin Galleria.Opening of the exhibition; 6.2.2020 6pm – 8 pm

Welcome!