Taidenäyttelyn avajaiset

3.5.2019 18:00 - 3.5.2019 20:00

Sami Mannerheimo, Maria Windschüttel

Vuoden viides näyttelykokonaisuus avautuu Vapaakaupungin Olohuoneen galleriatilaan.

3.5-26.5.2019
Sami Mannerheimo – Herkät ja Viisaat, Delicate and wise
Maria Windschüttel – Other World Romanticism / I.Vortex

AVAJAISET 3.5 KLO 18-20
OPENING CEREMONY 3RD OF MAY 6PM-8PM

SAMI MANNERHEIMO
Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely Herkät ja viisaat esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska emo on tapettu salametsästäjien toimesta. Pennut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja pääseminen orpokotiin on niille pelastus.

Photographer Sami Mannerheimo’s photo exhibition Delicate and wise presents the life of the orphan elephants in Nairobi, Kenya. Most of these elephants end up in an orphanage because the mother has been killed by poachers. Baby elephants can’t survive without breast milk, and getting to the orphanage is a rescue for them.

MARIA WINDSCHÜTTEL
– based in Berlin, Nordic at heart – is presenting selected fine art photography from 2018 and 2019. The exhibition unites an arrangement of the latest self portraits and an expressive documentary and insight of her environmental art project “LUOTO”. Strong imagery – subtle yet savage, frantic yet gentle – creates a rich narrative filled with sea songs and dark fairy tales. A preview to the announced fine art photography book, published later this year.

Kansikuva
Coverphoto