Taidenäyttelyn avajaiset

Vapaakaupungin Olohuoneen taidenäyttelyn avajaiset

Isabel Pathirane & Henriikka Pöllänen : LAND ESCAPES
Jukka Tilus : 8 MINUUTTIA

Taidenäyttely Vapaakaupungin Olohuoneessa 6.-30.8.2020.
Avajaiset 6.8.2020 klo 18:00-20:00. Vapaa pääsy.

LAND ESCAPES

Näyttely LAND ESCAPES tuo tilaan kahden erilaisissa ympäristöissä työskentelevän taiteilijan teoksia. Näyttely keskittyy maiseman, havainnon, kokemisen ja kuvallistamisen tematiikkaan.

Näyttely rinnastaa toisiinsa kokemuksen ympäristöstä kahden taiteilijan näkemyksen kautta. Siinä yhdistyy hektinen kaupunkimaisema ja hiljainen luonto, jossa väri voi levitä vapaasti ja muodottomasti löytääkseen tilan ja liikkeen, tai rakentua rytmillisiksi muodoiksi jotka vilisevät yksityiskohtia hengästymiseen asti.

Isabel Pathirane (s.1983) asuu ja työskentelee Ruotsinkylässä, Loviisassa. Hän on koulutukseltaan kuvataiteen maisteri.

Pathirane hakee teoksiinsa vaihtelevuutta hyödyntäen erilaisia maalaustekniikoita ja pohjamateriaaleja. Maalaus voi olla abstrakti tai esittävä, silti maisema ja maisemallisuus ovat aina olleet läsnä hänen työskentelyssään. Pathiranen maalauksissa korostuvat elementteinä väri, tilallisuus ja liike.

Henriikka Pöllänen (s.1985) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on koulutukseltaan kuvataiteilija ja muotoilija.

Pölläsen teosten visuaalinen kylläisyys rytmittää yksityiskohdat osaksi kokonaisuutta, luoden maisemallisen kuvapinnan jossa rytmillisyys nuosee yksityiskohtien yläpuolelle. Sekatekniikan materiaalit kuten lehtileike, akryylimaali, spray ja tussit, muodostavat ilmaisutyylin, joka leikittelee harkittujen ratkaisujen sekä maalausjäljen expressiivisyydellä.

www.henriikkapollanen.com
www.instagram.com/henriikkapollanen_art

8 MINUUTTIA

Valokuvaprojekti välitilasta ja päivittäisestä metromatkasta

Jukka Tilus on kulkenut monta vuotta töihin Vantaalta Herttoniemeen. Yksi päivittäisen työmatkan etapeista on kahdeksan minuutin metromatka Sörnäisten ja Siilitien asemien välillä. Jossakin vaiheessa tavaksi alkoi tulla kaivaa kamera esiin ja ottaa kuvia nimenomaan tuon lyhyen muutaman minuutin aikaikkunan aikana. Syntyi tämä pienimuotoinen projekti, jossa visualisoidaan mahdollisuuksien mukaan valokuviksi sellaista päivittäin toistuvaa lyhyttä välitilan omaista hetkeä, jonka olemassaoloa ei usein tule edes ajatelleeksi.

Jukka Tilus (s. 1980)
jukkatilus.com
instagram.com/jukkatilus

“Valokuvaus on minulle pitkälti leikkiä. Pidän kameraa mukana lähes aina ja pyrin kuvaamaan kun jotakin kiinnostavaa tulee vastaan. Tekemistäni määrittäviä termejä ovat ainakin sattuma, improvisaatio ja kokeilunhalu. Valokuva ilmaisumuotona taipuu moneen, mutta minulle sen keskeinen vahvuus on riippumattomuus ajasta ja paikasta. Missä ja milloin tahansa voi tulla hyvä kuva eteen.”