Taidenäyttelyn avajaiset

Mira Heija: The Holy Smoke & Maria Hyyypiä: Selected works

Taidenäyttely Vapaakaupungin Olohuoneella
1.10.-25.10.2020. Vapaa pääsy.
Avajaiset 1.10 klo 18-20.

Mira Heija: The Holy Smoke
Maria Hyypiä: Selected Works

_ _ _

MIRA HEIJA : THE HOLY SMOKE

Mira Heija (s. 1979) on Tampereella asuva kuvataiteilija.

THE HOLY SMOKE teossarja käsittelee uskonnollisen ja
kaupallisen ikonografian yhtäläisyyksiä.

Länsimaissa on jo 60-luvulta lähtien kasvanut vauhdilla vahva markkinahenkisyys sekä uudenlainen hengellisyys. Molemmat liittyivät aikoinaan siirtymään teollisuusyhteiskunnasta post-teolliseen yhteiskuntaan, ja sen sisällä uudistuvaan arvomaailmaan. Modernistinen valistusajattelu lupasi tieteen ja edistyksen vievän ihmiskunnan uuteen nousuun.

Kun tämä huomattiin tekno-utopiaksi, tiedeuskon ja valtionkirkon tilalle tuli uusi hengellisyys, joka viljeli mm. Aasiasta tuotuja uskonnollisia elementtejä. Samanaikaisesti nämä elementit kaupallistettiin ja niistä tuli osa kapitalistista kuvastoa.

“Jokainen pikselini näissä teoksissa huutaa: – Sinä kuolet kohta! Samaan aikaan jaksan itse uskoa koko maailman itseänsä puhdistavaan voimaan, elämään. Halu elää on se voima, joka tunkee jokaisen solun läpi. Tämä on minun uskoni, minun kokemukseni.” – Mira Heija

Teosteknikka:
tupakkiaskien varoituskuvat ja tekstit, liima, Akryylimaali, kuusivaneri, UV-pleksi.

_ _ _

MARIA HYYPIÄ: SELECTED WORKS

Maria Hyypiä on pehmeitä arvoja ja kestävää kehitystä kannattava esteetikko, jonka intohimo ja ammatti on sisustamisen sekä rakentamisen maailmassa. Maria on maalannut jo 20. vuoden ajan, niin omatoimisesti kurssittamalla kuin taidekoulujenkin myötä. Inspiraationsa Maria saa pääsääntöisesti luonnosta, myös musiikki sekä arkkitehtuuri innostavat. Myös ihmisyyden erilaiset puolet ja ilmiöt kiinnostavat monimuotoisuudellaan.

www.mariahyypia.wixsite.com/mariahyypia

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Huom! Vapaakaupungissa on toisinaan tapahtumia, jolloin tilan valot on sammutettu eikä tapahtuma-alueen näyttelyä pääse välttämättä katsomaan. Tarkistathan Vapaakaupungin sivulta kunkin päivän tapahtumat: www.facebook.com/vapaakaupunki/

COVID-19 tiedote:
– Vierailethan Vapaakaupungin Olohuoneella vain terveenä