Suuntana sukupuutto ja mitä tehdä sille

Ajankohta

15.5.2019 18:30 - 15.5.2019 20:30

Extinction Rebellion Finland / Elokapina kertoo ilmastokriisistä

Planeettamme on ekologisessa kriisissä. Kuudes sukupuuttoaalto on käynnissä. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että arvaamattoman ilmastokatastrofin aikakausi on jo alkanut. Kyseessä on ennennäkemätön globaali hätätilanne. Kaikki, mitä rakastamme, on suuressa vaarassa.

Kansainvälinen hallitustenvälinen ilmastopaneeli, IPCC, kokoontui ensimmäisen kerran vuonna 1990. Sen jälkeen hiilidioksidipäästöt ovat kasvaneet 65 %:lla. Ilmasto jatkaa lämpenemistään. Havaitsemme ilmastokatastrofin merkkejä: tappavia metsäpaloja, tuhoisia hirmumyrskyjä, ennennäkemättömiä lämpöaaltoja ja äärimmäistä kuivuutta. Edessämme on vielä pahempaa.

Tuorein IPCC-raportti lokakuussa 2018 osoitti, että nykyinen suuntamme on katastrofaalinen. YK:n ympäristöohjelman johtaja Erik Solheim ei jätä asiassa epävarmuudelle sijaa: “Tämä on kuin korvat halkaiseva, läpitunkeva palohälytys keittiössä. Meidän on sammutettava tuli”. Julkaisut johtavissa tiedejulkaisuissa puhuvat nyt avoimesti ilmastonmuutoksesta “uhkana olemassaolomme jatkumiselle”.

Sampo Koistinen ja Elina Kauppila Elokapinasta, Extinction Rebellion Finlandista, jakavat tietoa tuoreimmasta ilmastotieteestä ja kertovat, mihin planeettamme on matkalla, emme toimi heti. He tarjoavat ilmastoahdistuspsykologian valossa ratkaisuja, jotka pohjaavat kansanliikkeiden tutkimukseen.

Sukupuuttopuhe on inspiroinut jo tuhansia ympäri maailmaa aktivoitumaan ilmastotoimintaan. Tule kuulemaan puhe, jota et unohda! Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoa, maksa mitään tai sido mihinkään. Vaarana on ainoastaan voimaantuminen.

Extinction Rebellion Finland activists talk about the data behind the climate crisis and the means to achieve the needed system change.