Olohuone-galleria: Näyttelyn avajaiset

7.11.2018 18:00 - 7.11.2018 20:00

Olohuone on myös galleria! Toisen näyttelymme taiteilijat ovat: Seppo Myllyviita, Kristiina Sievi-Korte, Hannu Iso-Oja, Samuli Suonperä ja Anni Vesterinen.

Vietämme avajaisia tänään ke 7.11 klo 18.00-20.00

Seppo Myllyviita, Kristiina Sievi-Korte, Hannu Iso-Oja
TORRON KAIKUJA

Torron kaikuja-näyttelyssä valokuvaajat ylistävät suomalaisille merkityksellisiä asioita kuten luonnonläheisyyttä, rauhaa ja hiljaisuutta sekä omien juurien vaalimista.

Karvia on pieni mutta vireä alle 3000 asukkaan kunta pohjois-satakunnassa. Kaikilla kolmella näyttelyn valokuvaajalla on juuret syvällä Karvian soisessa maaperässä.

Seppo Myllyviita kuvaa paljon Karvian maisemia ja luontoa mm. Kauhanevan- Pohjankankaan kansallispuistossa. Yhdeksi tärkeäksi kuvauskohteeksi hänelle on muodostunut soilta laskevat luomat ja niitä ympäröivä luonto.

Kristiina Sievi-Korte haluaa kuvasarjallaan nostaa esiin helposti unohduksiin painuvat murresanat. Valokuvissaan hän yhdistää kaupunkilaisnuoret ja esineet vanhoin nimikkein, muistuttaen arvokkaasta perinnöstä jota tulisi vaalia.

Hannu Iso-Oja Kaupunkikuva, Hiljaisia kuvia Helsingistä-sarjassa on kuvattu Helsinkiä siten, ettei ihmisiä ole läsnä nykyisen kotikaupungin maisemassa, kaupungin ylle on laskeutunut rauha.

Valokuvat on tulostettu pintaturpeesta valmistetuille akustiikkalevyille. Levyjä valmistava Konto Oy ja tulostuksen toteuttanut T&S-Mainos ovat Karvialaisia yrityksiä. Myös levyjen turve on nostettu Karvialaiselta suolta.

Samuli Suonperä
URBAN CAGES

Uusin teossarjani Urban Cages käsittää kokonaisuudessaan 14 maalausta. Kaikki teokset ovat tämän vuoden tuotantoa. Pyrin kyseisten maalausten myötä hieman poikkeamaan itselleni tutuksi käyneestä tyylistäni pop/katutaidemaalausten saralla – tutustumaan itselleni upouusiin tapoihin luoda ja ilmentää kuvataidetta.

Voisikin ajatella, että Olohuone galleriassa esillä olevat tiiviisti ripustetut maalaukset muodostavat itsessään yhden teoskokonaisuuden. Tyyliltään ne ovat lähellä kaksiulotteisuuteen pelkistettyä graafista konstruktivismia. Teoksista välittyy rakennetun ympäristön, katujen ja hylättyjen paikkojen henki. Siellä kauneus ei synny silotellusta ja eheästä näkymästä, vaan elämän jättämistä jäljistä ja kerroksista.
FB: facebook.com/SamuliSuonperaArtwork

Anni Vesterinen
VESURI WAS HERE

Esillä oleva dokumentaarinen valokuvateos on koottu 10 vuoden aikana suureksi osin matkoilla kuvaamastani materiaalista. Kuvat ovat päiväkirjamaisia merkintöjä ja havaintoja nähdyistä paikoista ja koetuista hetkistä. Kuvaan ja kirjoitan, koska haluan muistaa. Työvälineenä katkonaisen muistin tueksi käytän siihen sopivaa muovista lelukameraa, kirjoituskonetta sekä repaleisia muistikirjojani.
Naivismi, käppäisyys ja kepeys.