Maija Arnould ja Katja Suvilehto helmikuun taiteilijoina

Ajankohta

3.2.2022 17:00 - 28.2.2022 19:00

Maija Arnould:

Teen ryijyni villasta, glitteristä, ja kierrätysmateriaaleista – niiden muoto on aina mahdollisimman muhkea ja kolmiulotteinen, melkeinpä villaveistosmainen. Motivaationi on hyvin simppeli: salakuljettaa väriä ja riemua ihmisten koteihin!

Inspiroidun vaikka mistä: räikeistä väriyhdistelmistä, elokuvalavasteista, muodista, luonnosta ja kaikesta pinkistä ja kiiltävästä! 

instagram: maija.arnould

Katja Suvilehto

Nimeni on Katja Suvilehto. Olen koulutukseltani steinerpedagogiikkaan erikoistunut kuvataiteen aineenopettaja, taidepedagogi ja kuvataiteilija. Ennen kuvataiteen opintoja opiskelin vuoden ajan Limingan taidekoulussa valokuvausta, joka on ollut minulla ennen vallitsevin ilmaisukeino. Koen, että valokuvaus onkin jättänyt jälkensä myös siihen, miten nykyisin käsittelen eri aiheita maalauksissani. Tämä voi näkyä erityisesti sommitelmallisissa valinnoissa. Kuvan tekijänä pyrin kertomaan paljon vähällä, siksi luotan usein minimalistiseen tyyliin teoksissani.

Nurkka – Corner

Maalaukseni ovat saaneet vaikutteensa henkilökohtaisten unien kuvallisuudesta, elokuvista, arjen ihmettelystä, käsitteistä, vertauskuvista sekä luonnon ja feminiinisyyden välisestä vuoropuhelusta. Nämä vaikutteet ovat sekoittuneet keskenään ja muuntuneet maagisen realismin muotoon, usein intuitiivisten prosessien kautta. 

Näyttelyn nimi Nurkka ilmoitettiin minulle unessa. Se kuvastaa ihmismielen hämärää nurkkaa, piilotajuntaa, jossa arkitodellisuudessa koettu kuona-aine sekoittuu, synnyttäen mitä merkillisempiä kuvia unen näkijän verkkokalvoille. Pimeä nurkka voi olla portti avaruuden kaltaiseen tilaan, jonne uneksija voi matkustaa yön aikana turvallisin mielin, kohti tähtiä leijaillen. Teoksia voi tarkastella kuin surrealistisen elokuvan pysäytettyjä kohtauksia, jotka jättävät varaa tulkinnoille. Katsojan mieli on vapaa jatkamaan kohtauksissa esitettyjä tarinoita ja luomaan identiteetin anonyymeiksi jääville hahmoille. 

Olen soveltanut muutamassa teoksessa kollaasia ja kokeellisia maalaustekniikoita, joihin pääsin ilokseni syventymään syys-joulukuun ajan. Siveltimien lisäksi olen käyttänyt ovaalin muotoista Veet -pesusientä, kuulokkeiden pehmusteita, ympyröiksi leikattuja vaahtomuovin palasia, hammasharjaa, pahvilaatikosta leikattuja sapluunoita ja hiuskampaa. 

Työskentelyäni on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

 

Kotisivut: www.suvilehto.com

Instagram: @miss.summergrove

Facebook: Katja Suvilehto Art