Maaliskuun taidenäyttelyiden avajaiset

Ajankohta

29.2.2024 17:00 - 29.2.2024 19:00

Vapaakaupungin galleria: Emmu Johansson, Anette Avela sekä Tony Bay, Katariina Fortuna, Inka Günther ja Elina Tuittu

29.02.-31.03.2024

Avajaiset 29.02. Klo 17-19!

***

■ Emmu Johansson: Neptunus

Faba
Neptunus
Origo

Emmu Johansson on taidemaalari.

www.emmujohansson.com

—————————————————————————————————

■ Anette Avela: Uusi aamu

Luonnossa eliöyhteisö ja maisema muuttuvat erinäisten tapahtumien seurauksena, ja myrskyjen, palojen ja myllerryksen jälkeen uudet kasvit valtaavat kasvutilaa. Näyttelyn erilaisin tekniikoin toteutetuissa maalauksissa vuorottelevat hetkellisyys, muutos ja syklit. Käsittelen maisemallisten aiheiden kautta muuntumista ja uudenlaisia alkuja.

Maalausteni lähtökohtana on usein maiseman, tilan ja tunteen vuorovaikutus. Ammennan erityisesti mielenmaisemista, ja työskentelen pääasiassa maalaten ja sekatekniikoilla. Tällä hetkellä opiskelen Vapaassa Taidekoulussa.

Instagram @anettemilian

—————————————————————————————————

■ Tony Bay, Katariina Fortuna, Inka Günther ja Elina Tuittu: City Sashay – yöllisen kaupungin syke

City Sashay – näyttely kaupungin sykkeestä neljän kotkalaistaiteilijan kokemana. Tarkoituksena on tuoda esiin kaupungin yöelämän eri puolet. Kokonaisuus sisältää piirustuksia (Katariina Fortuna), maalauksia (Inka Günther ja Elina Tuittu), installaatioita kierrätysmateriaaleista (Tony Bay), sekä keramiikka veistokset (Elina Tuittu). Jokaisella taiteilijalla on oma polkunsa, jonka kautta he kertovat tarinaansa. Tyylien ja työskentelytapojen monimuotoisuus tuottaa rikkaan kokemuksen, jossa katsoja voi verrata sitä omaan polkuunsa.

Tony Bay toteuttaa veistokset käytöstä poistetuista mainosvalokylteistä. Lämpöiset ja kotoisat matot kontrastina, kylmille valokirjaimille muistuttaa, että kaupungit tulee tehdä palvelemaan elämää. Elämä löytää aina elämän luokse ja siksi laumaeläimenä ihminenkin hakeutuu aina toisten luokse. Kauppakeskukset palvelevat rahaa ja sitä turvataan väkivallalla. Lisäämällä valvontaa luomme enemmän epäluuloisuutta ja ihmisten toimijuutta itseensä ja ympäristöönsä. Ulkoistamme välittämistä erillaisille kaupallisille toimijoille. Vartijat hoitaa hankalat sosiaaliset tilanteet pois silmistämme, siivoojat siivoaa roskamme ja kauppias myy mitä luuleen meidän tarvitsevan.

Katariina Fortunalta esilä ovat teoksia ”Neighbourhood” sarjasta. Kotkan ja Helsingin kaduilla nähtynä ja kuultuna inspiroimat piirustukset asettavat vierekkäin kaupunkien esteettisen, marginalisen ja kauppallisen puolia.

Inka Günther tarjoilee sekopäistä sekatekniikkaa: pahvia, akryylimaalia, perinteistä taulupohjaa, kupariroskaa, kirkkaita diskovalojen värejä sekä reilu ripaus bilehilettä. Teokset pyrkivät vangitsemaan tanssilattian liikkeen ja musiikin vapauttavan energian rosoista struktuuria korostaen.

Glamourilla ja glitterillä on kääntöpuolensa. Elina Tuittu haluaa tuoda esiin yöllisen kaupungin rappion, rosot ja elämän kolhut, koska nekin ansaitsevat tarinansa. Niissä heijastuu eletty elämä, valinnat ja unelmat, mutta aina elämä ei kulje helpoimman kaavan kautta.Mutta syvimmässä pimennossakin joskus kasvaa toivon siemen.

Tony Bay – tony_bay666 @insta
Katariina Fortuna – www.fortunagraphics.com
Inka Günther – inka_gunther @insta
Elina Tuittu – elinatuittu @insta / www.elinatuittu.fi

—————————————————————————————————