Kaupunkiaktivismi nyt ja tulevaisuudessa

9.5.2019 18:00 - 9.5.2019 20:30

Seminaari kaupunkiaktivimista nyt ja tulevaisuudessa

Perinteiset järjestäytymisen muodot ovat murroksessa ja kaupunkiaktivismien teemat ovat moninaistuneet. Paikallinen kaupunkiaktivismi toteutuu sekä somen kautta järjestäytyvien vapaamuotoisten ryhmien että kaupunginosayhdistysten kautta. Nykyiset kaupunkiaktivismit suuntautuvat yhä enemmän viihtyisämmän ja yhteisöllisemmän lähiympäristön tuottamiseen, esim. ideoimalla ja toteuttamalla lähi- tai vertaispalveluja uusilla ja luovilla tavoilla.

Miltä tulevaisuus näyttää erilaisten aktivismien näkökulmista? Millainen on tulevaisuuden vetovoimainen kaupunginosayhdistys? Ketkä pääsevät mukaan toimintaan? Ilta käynnistyy lyhyillä asiantuntijapitchauksilla, sisältää virvoketauon ja loppuosa on varattu moniteemaiselle paneelikeskustelulle. Luvassa myös musiikkiesitys! Seminaarin ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta, mutta mukaan ovat lupautuneet jo ainakin kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg, Roihuvuori-Seuran toiminnanjohtaja Otto-Ville Mikkelä ja kaupunkiaktivismitutkija Pasi Mäenpää.

Alustuksissa ja paneelissa esillä mm. seuraavia teemoja:
– muuttuva kaupunkiaktivismi
– uudet yhteisöllisyyden muodot ja alustat
– kaupunkiaktivistien resurssit: vapaaehtoiset, aika, tila
– kaupunkivihreä: viljely, puistot, metsät
– resurssien jakaminen ja yhteiskäyttö
– miten kaikki uudet helsinkiläiset pääsevät mukaan yhteiseen tekemiseen?
Vaika tilaisuus on avoin, seminaariin toivotaan mm. tarjoilujen vuoksi ilmoittautumiset ja tiedustelut osoitteella helka[at]helka.net
Lisätietoja: Pirjo Tulikukka, Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan toiminnanjohtaja, p. 041-5222071.