Kadonnut Manner / Sini Silveri / Ville Laurila jr./ Juhani Saksikäsi

Ajankohta

2.3.2024 19:00 - 2.3.2024 22:30

Elävää musiikkia ja runoutta Vapaakaupungin Olohuoneella la 2.3.
Ville Laurila jr. (lofi outsider-tango)
Sini Silveri (runous)
Kadonnut Manner (Finnish Primitive Guitar)
Juhani Saksikäsi (Instrumentaali-hiphop)

Ville Laurila jr.:n äänimaisema kietoo juurensa vanhaan suomalaiseen tangoon sekä humppaan ja kantriin, sähköisen psykedeelisellä lo-fi outsider – otteella.https://www.youtube.com/watch?v=Yn0_5zS0YBg
https://www.facebook.com/villelaurilajr

Sini Silveri on monialainen taiteen tekijä, esiintyjä ja runoilija. Silverin kiitelty esikoisteos, Poesian julkaisema “Titaanidisko”, voitti Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2020. Silverin runoja on käännetty englanniksi ja esikoiskokoelma Titaanidisko espanjaksi (Pitzilein Books, 2022.) Lisäksi häneltä on ilmestynyt runovihko “Muovailen muovipussista kaunista kahvaa” (Zäp Books, 2016) sekä esseitä ja äänitteitä. Hän on esittänyt tekstejään Pillu1000, Internet, Apurit sekä Suut – yhtyeissä.
Sini lukee tapahtumassa tekstejä uusimmasta runoteoksestaan “Haisee kaikkia tuoksuja”, jonka Khaos Publishing syksyllä 2023. Kirjaa on myynnissä paikan päällä.

Kadonnut Manner on suomussalmelaislähtöisen, nykyisin Rovaniemeltä käsin operoivan Lauri Mannerin soolokitarakeikoillaan käyttämä taiteilijanimi, jona esiintyessään hän ammentaa vaikutteensa John Faheyn, Mississippi John Hurtin ja Skip Jamesin kitaransoitosta, pohjoisista korpimaisemista ja vilkkaasta mielikuvituksestaan.
Kainuulais-primitivististä instrumentaalikitarointia teräskielisellä akkarilla esittävä, country blues-perinnettä kosmisempiin konteksteihin soveltava Manner on ehtinyt aloitettuaan 2017 kiertää Eurooppaa lähes 400 keikan verran sekä julkaista neljä albumillista omaa musiikkiaan. Maistiaiset täältä: http://kadonnutmanner.bandcamp.com, https://songwhip.com/kadonnutmanner, https://www.youtube.com/channel/UCMLI82gNq2NPImWX5eIWMUA) , http://www.kadonnutmanner.fi

Juhani Saksikäsi on suomalaisen hip-hopin pioneerihahmoja useilla kulttilegendastatuksen omaavilla julkaisuillaan jo 90-luvun puolivälistä asti. Akai MPC Live II on työkalu, Saksikäsi on sample-samurai. Soundimaailma ja samplet tulevat pitkälti 60-70 lukujen oudoista levyistä, myös fuusiojazzista, progesta, librarylevyistä, leffamusasta jne. Täällä kuulemme miehen instrumentaalisen keikan joita on viimevuosina ollut kiitettävästi myös ympäri Eurooppaa. Joku kuvaili jossain että shaman music. Ei Juhania ihan turhaan ole verrattu nimiin kuten DJ Krush ja DJ Shadow.

Kaikille avoin ja maksuton tapahtuma klo 19 alkaen Kalasataman Vapaakaupungin Olohuonella. Kauppakeskus Redin 2.krs. Länteen vievän metron liukuportaiden vieressä.