Ilmastoahdistus-työpaja Panu Pihkalan johdolla

Ajankohta

16.4.2019 16:00 - 16.4.2019 17:30

Keskustelutilaisuus ilmastoahdistuksesta

Ilmastokatastrofin vakavuus herättää monia vaikeita tunteita, joita voi kuvata ilmastoahdistukseksi. Keskustelevassa työpajassa pureudutaan erilaisiin tunteisiin Panu Pihkalan ohjauksessa. Pihkala on tutkija ja kirjailija, joka on ollut mukana järjestämässä erilaisia sessioita ympäristötunteiden käsittelystä.

TT Panu Pihkala on johtava suomalainen asiantuntija ympäristöahdistukseen liittyvässä tutkimuksessa. Hänen teoksensa Päin helvettiä? Ympäristöahdistus ja toivo (2017) on herättänyt laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Kansanvalistusseura myönsi Pihkalalle vuonna 2018 kansallisen Sivistyspalkinnon hänen ansioistaan ympäristöahdistuksen käsittelijänä. Tällä hetkellä Pihkala valmistelee seuraavaa kirjaa, Mieli maassa? Ympäristötunteet (syyskuu 2019).

Pihkala tekee yhteistyötä erilaisten taiteilijoiden, ympäristötoimijoiden ja kasvattajien kanssa. Hän on seurannut Extinction Rebellion -toimintaan liittyvää keskustelua sekä Suomessa että kansainvälisesti. Pihkalan mukaan käsillä oleva kriisi herättää tarpeen sekä toiminnalle että vaikeiden tunteiden kohtaamiselle, mikä on ollut myös Elokapinan näkemys.