Hip hop -työpaja

Ajankohta

22.2.2021 15:00 - 22.2.2021 17:00

12-15 -vuotiaille

Kolmipäiväisellä hip hop -kurssilla tutustutaan hip hop -kulttuuriin, hip hop -tanssin peruselementteihin sekä harjoitellaan oman tanssityylin löytämistä. Kurssin tavoitteena on tehdä tehdä hip hopin peruselementit tutuksi ja madaltaa kynnystä muiden kanssa tanssimiseen ja yhdessä tekemiseen.

Kurssin taso on avoin: tervetulleita ovat kaikki taitotasosta riippumatta. Varaa tunnille mukaan juomapullo, kengät (esim. tennarit käyvät oikein hyvin) ja rennot vaatteet, joissa on hyvä olla ja helppo liikkua.

Ma 22.2. klo 15 – 17 eli kurssin ensimmäisenä päivänä tutustumme hip hop -kulttuurin historiaan sekä hip hop -tanssin tärkeimpiin elementteihin: grooveen, bounceen ja rockingiin. Tavoitteena on löytää hip hopille ominainen liikkeen rentous sekä yhteys musiikkiin. Lisäksi tunnilla tehdään isolaatio- ja musikaalisuusharjoituksia.

To 25.2. klo 15 – 17 eli kurssin toisena päivänä tutustutaan hip hopin perusliikkeisiin, yhdistellään niitä edellisenä päivänä opittuihin tekniikoihin sekä opetellaan varioimaan perusliikkeitä niin, että ne näyttävät ja tuntuvat omilta. Lisäksi tunnilla katsotaan tanssiaiheisia videoita.

Pe 26.2. klo 15 – 17 on kurssin viimeinen päivä, jolloin harjoitellaan oman tyylin löytämistä sekä tutustutaan (turvavälit huomioon ottaen) hip hopin sosiaaliseen puoleen, kuten battlaamiseen (toisia vastaan tanssimiseen) sekä saifferointiin (yhdessä tanssimiseen).

 

Kurssin vetäjänä toimii Roosa Kontiokari. Roosa on oululaisen XULU connection -katutanssicrewn jäsen ja harrastanut eri katutanssilajeja jo lähes 10 vuotta. Tanssilajeista hip hop ja house ovat lähimpänä hänen sydäntään. Roosa on matkustanut katutanssikulttuurin perässä ympäri maailmaa sekä osallistuu aktiivisesti suomalaisten katutanssitapahtumien järjestämiseen.

Roosalle tärkeintä tanssissa on eri lajien juurien kunnioittaminen, yhdessä tekeminen ja itseilmaisun kehittäminen.

 

Kurssille otetaan 10 henkilöä. Ilmoittaudu tästä!