Elokuun taidenäyttelyiden avajaiset

Ajankohta

3.8.2023 17:00 - 3.8.2023 19:00

Vapaakaupungin galleria: SERIGRAFFEUR, Otto Rummukainen, Ronja Sinisalo, sekä Jarno Leppänen ja Key Chow
3.8.-27.8.2023
Avajaiset 3.8. Klo 17-19!

***
SERIGRAFFEUR: I WENT TO SERIGRAFFEUR AND ALL I GOT IS TÄN UPEEN SILKKIPAINOKUVAN
SERIGRAFFEUR was a gallery and art shop for prints in Berlin Friedrichshain, which opened in spring 2012 and offered a large collection of printed matter such as large-format posters or handmade books until its closure at the beginning of 2022. The small but charming place regularly changed its offerings. What started with a core of Berlin-based silkscreen artists was later complemented by international artists who tried and established themselves in different printing techniques.
In this mobile version, visitors can look back on the historic of past exhibitions, but at the same time look forward to upcoming projects and witness how SERIGRAFFEUR goes on tour with part of the collection to further spread the passion for hand-printed art and the artists who dedicate themselves to it.

www.serigraffeur.com
www.instagram.com/serigraffeur/

—————————————————————–

Otto Rummukainen: «Jossu – Schweize Süßigkeit»

Otto Rummukainen on 30-vuotias kuvataiteilija, joka valmistui Taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta vuonna 2020. Rummukaisen tausta on keramiikka- ja lasitaiteessa, mutta tällä hetkellä hän työskentelee tekstiilin ja sarjakuvan parissa. Kuvataide on hänelle tapa sanoittaa tunteita, joita on vaikea pukea sanoiksi. Materiaalipintojen ja kerronnallisuuden tutkiminen ovat osa hänen taiteellista työskentelyään. Rummukainen on tunnettu vapaasta ja naivistisesta piirustustyylistään sekä runsaista tekstiiliteoksistaan. Rummukaisen töitä on ollut esillä Kansallismuseossa ja hän on julkaissut taidesarjakuvajulkaisun Jossu – Suomen Sweetheart, missä hänen alteregonsa Jossu seikkailee.

«Jossu – Schweize Süßigkeit» ( suom. Jossu – sveitsiläinen makeinen) on kuvakudossarja, missä yhdistelen kuvakudoksen perinnettä moderniin sarjakuvaan. Teossarjan kuva-aiheissa esiintyy luomani fiktiivinen sarjakuvahahmoni ja alteregoni Jossu. Hänen kertovat omista elämäni kokemuksista ja ajatuksista niiden takana. Kertomukset ovat hauskoja, koskettavia sekä ajatuksia herättävä autofiktiivisia kertomuksia henkilöstä, joka kipuilee nuoruuden sekä aikuisuuden välillä. Teossarjassa Jossu etsii inspiraatiota Sveitsin alpeilta, missä taiteilija itsekin vietti kolme kuukautta viime syksynä. Teossarja on saksankielinen ja kudottu jacquard-kuvakudostekniikassa. Työt ovat toteutettu TaDA – Textile and Design Alliance -residenssissä syksyllä 2022 Tisca-kutomossa Sveitsissä.

Kuva:  Ladina Bischof

www.instagram.com/katkera_jossu/
www.instagram.com/kansalaistottelemattomuus/

—————————————————————–

Ronja Sinisalo: Tämä työ ei lopu koskaan
Tekstiilit mielletään usein vain käsitöiksi. Jokaisen tekstiilin takana on kuitenkin enemmän työtä ja historiaa kuin mitä päälle päin näkyy. Miltä tämä näyttää modernin naisen näkökulmasta? Näyttely käsittelee leikitellen henkilökohtaisia aiheita elämän murroksesta
yrittäen samalla säilyttää ja rikkoa perinteitä.
Ronja Sinisalo on taiteilija ja tekstiiliartesaani, joka opiskelee tällä hetkellä Turun taideakatemiassa. Töissään hän tutkii erilaisia materiaaleja ja tekniikoita tuttujen aiheiden parissa. Sinisalon työt yhdistelevät oivaltavalla tavalla moderneja ajatuksia ja perinteisiä materiaaleja luoden jotain uutta. Sinisalo on erityisen kiinnostunut siitä, miten tekstiili mahdollista erilaisen kuvallisen ilmaisun.

www.instagram.com/roniatherobber/

—————————————————————–

Jarno Leppänen ja Key Chow: Uudet Vaatteet

Me peitämme kehomme vaatteiden alle, mutta nämä taideteokset omaksuvat piilotetut
kehot. Saaden inspiraatiota satukirjasta “Keisarin uudet vaatteet,” niin tarina kuin itse
taideteoksetkin toimivat kommentaarina ja leikkisänä parodiana muodin sisältämästä
perustavanlaatuisesta absurditeetista. Taideteokset koostuvat palasista alastonkuvia, jotka
on painettu suurille ylijäämäekologisille kankaille. Lisäksi osa taiteilijoiden aiemmin suunnittelemista
vaatteista esitellään pienenä mobiili installaationa.

Taiteilijat Jarno Leppänen ja Key Chow ovat tehneet uraa yli 10 vuoden ajan, pääasiassa
muodin parissa. Heidän teoksiaan on nähty näyttelyissä Lontoossa, Pariisissa, New
Yorkissa, Tokiossa, Kööpenhaminassa, Hong Kongissa ja Helsingissä. Taiteilijat
omaksuvat monitieteisen ja monialaisen lähestymistavan taideteoksiinsa, käyttäen erilaisia
taiteellisia välineita. Heidän taiteelliset saavutuksensa ovat saaneet tunnustusta
julkaisuissa, kuten Vogue, Vogue Italia, i-D magazine, GQ, Forbes, Esquire ja The New
York Times.

www.kawakey.com
www.instagram.com/kawakey/